Kezdőlap » Növények » Bíboros kalapácscserje

Bíboros kalapácscserje

Dél-Amerika trópusi éghajlatú tájairól származó cserje. A burgonyafélék családjába tartozó, fagyérzékeny, virágos növény. Üvegházakban és erkélyen is jól tartható.
Egy francia botanikus nevéhez fűződik a felfedezése, aki Mexikóban tett utazása során talált rá erre a csodálatos növényre. Igen szárazságtűrő, örökzöld növény. Gyönyörű, színpompás virágaiban, a hosszú virágzási idő miatt, egészen sokáig gyönyörködhetünk. Erőteljes a növekedése, akár 2-3 méter magasra is megnőhet. Levelei sötétzöldek, lándzsa alakúak. Csöves virágai a hajtások végén nyílnak, a rózsaszíntől a sötétbordóig terjedő, ezernyi árnyalatban. A virágzást követően sötétpiros bogyótermések is megjelenhetnek a növényen. A szára sima, általában hengeres, de lehet elágazó is.
Gondozása nem igényel nagy szakértelmet. Kis odafigyeléssel gyönyörű dísze lehet lakásunknak, kertünknek.
A nyári napos, meleg időkben szabadban is tartható. Napos, vagy félárnyékos helyet keressünk neki. Nyáron, a növekedési időszakban bőséges öntözést igényel. Télen van a pihentetési időszak, ekkor tegyük fedett helyre. Ilyenkor megelégszik a 8-10 fokos hőmérséklettel, de mindenképpen világos helyet keressünk neki, mert a fényigénye nagy. A téli pihenő idején kevesebb locsolásra van szüksége. Tápdús, jó vízáteresztő képességű talajt igényel. Olyat válasszunk, ami jó minőségű, és gazdag szerves anyagban.
Szaporítása félfás dugványról, vagy magvetéssel történik.
Más burgonyafélékhez hasonlóan, a növény minden része tartalmaz méreganyagot, erre vigyáznunk kell a tartása és gondozása során.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A szarvasgomba

A szarvasgomba vagy régiesen trifla igazi gasztronómiai különlegesség, aminek az íze semmihez sem hasonlítható. Olyan …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük