Kezdőlap » Családi élet » Betegség a családban

Betegség a családban

A legfontosabb mindenképpen, hogy türelmesnek kell lennünk. Enyhébb betegség minden családban sajnos elég gyakran előfordul, ez azonban nem szokott különösebb problémát okozni. A korszerű orvosi ellátás lehetővé teszi, hogy a beteg családtag hamar meggyógyuljon és a betegség csak múló emlék maradjon a családban.

Ha a feleség, anya betegszik meg a családban, általánosságban sokkal nagyobb az esélye, hogy a háztartás rendszere felboruljon. Általánosnak sajnos nem mondható, de vannak olyan kivételes esetek, mikor a munkamegosztás olyan jól szervezett, hogy mindig van valaki, aki átvállalja a terheket, esetleg a gyerek, a férj, netán a bajban mindig segítő kezet nyújtó nagymama. Ha a férj, apa a beteg, annak különösképpen nincsen ráhatása a háztartás felbomlására, azonban a hátránya, hogy a férfiak sokkal nehezebben viselik a betegségeket. A családban más tagnak a betegsége viszont rendszerint az asszonyra jelent nagyobb terhet.

A helyzet akkor súlyosbodik, ha valamelyikük tartósabban betegszik meg. A család megszokott élete felborul, a beteg családtag aktívan szinte semmiben sem tud rész vállalni, sőt kiszolgálni, ápolni kell. Ilyenkor természetes, hogy a szexuális életben is türelemmel kell tudomásul vennie a másik félnek a szünetet. A feleség betegségével a férj gyakran gondolhatja úgy, hogy fiatalsága derekán van még, ezért ingerlékeny, türelmetlen megnyilvánulásaival csak árt a betegnek, így annak gyógyulása esetleg elhúzódhat. Ilyenkor az egészséges fél esetleg kiköltözhet a közös szobából annak reményében, hogy a beteget megkímélje, ami nem is gond mindaddig, amíg el nem felejt visszaköltözni, elfelejtve azt, hogy a párjának ismételten igényei lehetnek.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Válás gyermekszemmel

A válás intézménye kis hazánkban elfogadott, sőt megszokott jelenséggé vált. Évi 45 ezer regisztrált házasságkötésre …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük