Kezdőlap » Hotel » Barquisimeto, Venezuela

Barquisimeto, Venezuela

Barquisimeto venezuelai város, mely az ország középnyugati területein helyezkedik el, Maracaibo és Caracas között, a Turbio-folyó partjánál. Sokan Venezuelában csak a zene fővárosának hívják.
Barquisimeto városában nagy hangsúlyt fektetnek a helyi lakosok az ünnepségekre, fesztiválokra, éppen emiatt kiemelkedik a minden évben, januárban megrendezett úgynevezett Isteni pásztorlány ünnepe, mely során a Szűz Máriát és Jézust ábrázoló szobrot átviszik a szomszéd városba, Santa Rosába. Ez az ünnepség körülbelül 2 millió embert foglal le, azonban a közhiedelem ellenére nem vallási ünnepségről van szó, hiszen ilyenkor az utcák árusokkal telnek meg, és mindenki önfeledten mulat.

A belváros arculatát nagymértékben meghatározza a néhány évvel ezelőtt felépített trolibusz hálózat, melyet Transbarcának neveztek el. Barquisimeto-ban egyébként a városban található épületekre már önmagukban is érdemes felhívni a figyelmet, hiszen a gyarmati épületektől kezdve a modern építészeti remekekig mindent megtalálunk. A híres épületek sorához tartoznak a helyi múzeumok, többek között a Városi Múzeum, mely 10 teremben mutatja be a város történelmét, és érdekességeit.
A városban több egyetem is található, ezek közül a fontossági sorrend élén a José de Sucre Kísérleti Országos Műszaki Egyetem áll. Szintén látványosság a helyi Atheneum, melyben megörökítették a barquisimetoi szokásokat, és hagyományokat, valamint legalább ilyen jelentőségű a Juarez színház, melyet 1905-ben építettek.

Hogyha kedvet kaptunk ahhoz, hogy elutazzunk Venezuelába, érdemes Barquisimeto városát is meglátogatni, ugyanis itt az éves átlaghőmérséklet 26 fok, ami tökéletes egy kellemes nyaraláshoz.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Duisburg főbb szálláshelyei

Duisburg Németország vesztfáliai régiójában található, a Rajna és a Ruhr folyó között. Testvérvárosaként sokan Düssedorfot …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük