Kezdőlap » Baba-mama » Barátkozás a baktériumokkal a jobb immunitás érdekében

Barátkozás a baktériumokkal a jobb immunitás érdekében

A csecsemők és kisgyermekek természetes szokása, hogy mindent, ami a kezük ügyébe kerül, a szájukba is vesznek, azonnal. Mindent összeszednek a padlóról, szopogatják a saját lábujjaikat, satöbbi. A legtöbb szülő ilyenkor azonnal nyúl a fertőtlenítőkendőért, de egyesek azt állítják, a társadalom túlzásba viszi az aggodalmaskodást.

A Journal of Allergy and Clinical Immunology június 6-i számában megjelent tanulmány úgy találja, hogy az első életévükben baktériumoknak kitett babáknak sokkal ellenállóbb a szervezete, mint azoknak a csecsemőknek, akiket görcsösen óvtak mindenféle szennyeződéstől. Azok a gyerekek, akik kaptak a bacikból, kevésbé szenvednek életük során légúti problémáktól, mint például az asztmától.

Dr. Robert Wood, a kísérlet vezetője megdöbbent a felfedezésen, hogy azoknál a kicsiknél, akik nincsenek allergéneknek kitéve otthon (háziállatok, por) az első évükben, nem alakul ki olyan erős immunrendszer, mint az ellenkező körülmények között élő bébiknél. A kutatásból származó adatok alapján a steril környezetben élő kisbabák 41%-ánál alakult ki allergia. Az orvosok korábbi kutatásai kimutatták, hogy a farmokon, gazdaságokban felnevelkedett gyermekek immunrendszere nagyon erős. Náluk kevésbé valószínű az asztma kialakulása, ami valószínűleg annak köszönhető, hogy fokozottan ki vannak téve a baktériumoknak a haszonállatok miatt.

Szóval, mit jelent ez a mamák számára? Azt jelenti, hogy egy kicsit kevesebb időt kell eltölteni a portalanítással, porszívózással, kicsit többet „élvezhetik” a kissé rendetlen lakást, a gyermekük egészsége érdekében.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Születés csodája

Egy nő életében a legnagyobb kihívást a szülés testesíti meg. Ez egy csodás és egyben …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük