Kezdőlap » Hotel » Balatonvilágos, egy csendes üdülőhely

Balatonvilágos, egy csendes üdülőhely

Balatonvilágos a Balaton délkeleti csücskében található, Veszprém megyében, nem messze Siófoktól. Akár azt is mondhatnánk, hogy a tó déli partjának a határa Balatonvilágos, amely településhez hozzá tartozik Balatonaliga is. Eljuthatunk ide vonattal, busszal, vagy autóval is, utóbbi esetben az M7-es autópályát vegyük igénybe, hiszen innen egy bekötőútra lekanyarodva máris a településen találjuk magunkat.

Balatonvilágoson több látnivaló is található, például a Panoráma kilátó, amely az egész község legnépszerűbb látványossága, és ahonnan a Bakony hegyeit megcsodálhatjuk. Hogyha a kilátóhoz felmegyünk, szinte az egész környékre nyíló panorámában élvezhetjük a Balaton keleti medencéjét, és a felvidéket is. Mivel a kilátó egy magas parton található, így akár egy kirándulás célpontja is lehet. Hogyha ezt megnéztük, akkor érdemes még megtekinteni a Milleniumi Szent Korona emlékművet, amely a központban található, és a sóhajok hídját, valamint a Mészöly Géza emlékművet is. A szállással sem lesz gondunk, hiszen itt található a Club Aliga szálloda centrum is.
Természetesen egyetlen balatoni település sem nélkülözheti a strandokat, melyekből Balatonvilágoson kettő is található, egy fizetős, és egy szabad strand. Előbbi a vasútállomáshoz van közel, csodás zöld pázsit, büfék sokasága és játszótér jellemzik. A fizetős strandon a part teljesen homokos, és a víz is sekély, így bárki számára megfelelő lehet itt a fürdés, még annak is, aki nem tud úszni. Az utóbbi, azaz a szabad strand már nem mutat ilyen fényes képet, de azért büfék itt is vannak.

Aki Balatonvilágosra a programok miatt, és persze a strandolás miatt szeretne jönni, azt mindenképp júniustól augusztusig tartó időszakban tegye, hiszen ekkor a falunapokkal kezdődően több fesztivál is megrendezésre kerül, például a Hungarikum fesztivál, amely a magyar hagyományokat hivatott feleleveníteni. Akinek nem elég ennyi pezsgés, az könnyen elutazhat innen, a szinte szomszédos Siófokra, ahol folyamatos programok, és éjszakai élet várja a turistákat, és kikapcsolódni vágyókat. Balatonvilágos település azok számára nyújt tökéletes kikapcsolódást, akik csendes, nyugodt környezetben szeretnének pihenni, elszakadva a város zajától. Itt kikapcsolódást jelent egy romantikus séta a parton, vagy vacsora valamelyik helyi étteremben.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Messina városa

Messina egy olasz város, mely Szicília szigetén található, és ott a harmadik legnagyobb település. Messina …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük