Kezdőlap » túrabakancs » Bakancsot fel!

Bakancsot fel!

Az egyik legszebb és legüdítőbb feltöltődést elősegítő programok egyike a túrázás. Ez az a testi-lelki-szellemi sport, amit szinte az év minden szakában végezhetsz, tavasszal, nyáron, ősszel télen is akár. Mi a szükséges ruházat a túrázáshoz?

Javasolt hosszú nadrág, póló, pulóver és túrabakancs viselése is. A túrabakancs védi a bokádat, esetleg kibicsakolhat, miközben az erdőben egy kőre lépsz, vagy akár egy fának a gyökérere. Zárt, így biztonsággal véd attól, hogyha beütöd a lábad ne sérüljön, a bogaraktól, az ágak karmolásaitól is. Fontos, hogy a túrabakancsod kényelmes legyen, jól illeszkedjen a lábadhoz, szellőzzön megfelelően, különben belefülledhet a lábad. Vízlepergető hatású is legyen, mert ha átázik a lábad, hamar felfázhatsz és akár komolyabb betegségeid is lehetnek. A komfort mellett itt is fontos a minőség.

Ma már számos olyan túrabakancsot lehet kapni, ami minden feltételnek megfelel sőt még divatosak is. A lábad védése nagyon-nagyon fontos tényező. Érdemes arra is figyelned arra is, hogy a túrabakancsod talpa ne csússzon. Tavasszal és ősszel sok az eső, a nedves falevél, melyeken könnyen el lehet csúszni, nem beszélve a sárról. Hagyományos cipőben nem javasolt neki indulni a túrázásnak. Jogosan merül fel benned a kérdés, hogy mire figyelj még akkor, ha túrabakancsot vásárolsz? Először is arra, hogy milyen terepre kell. Ha havas tájékon fogod használni, akkor érdemesebb strapabíróbbat venned, ha csak itthoni hazai tájékon túrázol, elegendő egy hasított bőr bakancs is. Túrára és bakancsra fel!

Olcsó és kiváló minőségű túrabakancsot keresel?

Itt megtalálod: Sportfelszerelések.hu

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Túrabakancsok fajtái

A túrázók legfontosabb felszerelése a túrabakancs. Ezen nem érdemes spórolni, hiszen a túra sikeressége nagyban …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük