Kezdőlap » Látnivalók » Az osztrák jégbarlang: Eisriesenwelt

Az osztrák jégbarlang: Eisriesenwelt

Ausztriában található a világ legnagyobb jégbarlangrendszere, így szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hiszen akár autóval is elérhető távolságban vagyunk ettől a különleges természeti csodától. A jégbarlang Salzburgtól délre keresendő, a bejárata a várostól 34 kilométerre található.

Hatalmas előcsarnok fogad minket belépve és innen egy hirtelen összeszűkölő átjáró vezet befelé. A jégképződmények megvilágításának köszönhetően mesebeli világba csöppenünk. Minden terem visel egy-egy nevet, van itt jégalagút és egy 1775 méteren lévő Jégkapu.

1879-ben Posselt volt az aki először betette ide a lábát. Alig haladt kétszáz métert, jégfalba ütközött. A sziklafalba be is véste a dátumot és egy keresztet, ezzel megjelölve legtávolabbi részt, ahová eljutott. A Posselt-torony egy 30 méteres cseppkő, ami a szintén a róla elnevezett Posselt teremben található.
A barlang bejáratánál lévő kapuk kinyitása erős széllökéseket kelt, ami szintén érdekes élmény, arról nem is beszélve, hogy odabenn 134 méteres magasságkülönbséggel kell megküzdenünk. A turisták egy 1 kilométer hosszú utat járnak be a séta alkalmával. Ne feledjük, hogy odabenn nagyon hideg van, így nem biztos, hogy nyáron a legjobb ide látogatni.

A környéken akadnak más látnivalók is. A Hochkogen lábánál fekvő Werfenben található a Hohenwerfen-vára. Forgatási helyszínként is szolgált már. A muzsika hangja és a Kémek a sasfészekben forgott is. Ettől a várostól 40 kilométerre találjuk Mozart szülővárosát, Salzburgott. Itt érdemes megnézni a Hohensalzburg-várat és a hellbrunni kastélyt.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szent Péter bazilika

A reneszánsz és barokk idők leglenyűgözőbb épülete elérhető közelségben található, akár autóval vagy busszal is. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük