Kezdőlap » Divat és szépség » Az epilálás előnyei

Az epilálás előnyei

Kellemetlen szőrszálak a lábszáron, a hónalj vagy a bikinivonal területén? A testszőrzet eltávolítására számos módszer létezik, ezek közé tartozik például az epilálás. Az epilátoros szőrtelenítés több előnnyel is rendelkezik az egyéb technikákkal, például a borotválással szemben.

A szőrtelenítésnél egyértelműen pluszpont, hogy az epilációt követően a lábszár, a hónalj, és az egyéb területek viszonylag hosszú ideig simák maradnak. A borotválás klasszikus módszere esetén a borosta legtöbbször már egy nap után látható, és legkésőbb egy hét alatt a szőrszál teljesen visszanő. Az epilálás után több hét is eltelhet, mire a szőrszálak újból növekedésnek indulnak.

Az epilátor használata esetén a visszanövő szőr struktúrája is megváltozik. A szőrszálak vékonyabban, gyengébben nőnek vissza. Ennek oka, hogy a szőrtelenítés során az epilátor szinte gyökerestül eltávolítja őket. A gyökér egy része ugyan megmarad, azonban gyengébbé válik, emiatt a szőrszál nem nő olyan erősen vissza. Az ilyen típusú szőreltávolításnak további előnyei is vannak. A szőrtelenítés nemcsak tovább tart, alaposabb is. A borotválás a finomabb, vagy rövidebb szőrszálakat nem mindig távolítja el, az epilátor készülék azonban a legvékonyabb szálaktól is segít megszabadulni.

Az epilálásnak nemcsak pozitív, hanem negatív oldala is van. Az epilátor készülékkel végzett szőrtelenítés rendkívül fájdalmas lehet. Aki érzékeny bőrrel rendelkezik, számolnia kell azzal, hogy a módszer bőrirritációt okoz, és egyes esetekben akár tartós bőrpírt, vagy kiütéseket okozhat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Aminosavak: segíthetnek meggátolni a bőr öregedését?

Az aminosavak fiatalító hatással vannak a bőrünkre. Ha az étrendünk megfelelő mennyiségben tartalmazza őket – …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük