Kezdőlap » Iskolakezdés » Az első nap dilemmái – iskolakezdés

Az első nap dilemmái – iskolakezdés

Az iskolakezdés minden évben nagy dilemma, szülőknek és gyermekeknek egyaránt. Lázas készülődés az első napra, főleg ha a gyermek az első osztályt kezdi. Nem egyszerű, dolog összeszedni nekik azt a sok sok érdekes korongot, kockát, ceruzát , radírt és füzetek tömkelegét. Hiába vagyunk körültekintőek ,a végén mindig kiderül, hogy még 1 füzet vagy könyv kimaradt. Iskolatáska beszerzése már külön ceremóniát igényel, mert a tankönyvek eleve majdnem nehezebbek , mint a kisgyermek. Tehát nem lesz mindegy hogy milyen fazonú táskát vegyünk, kicsiknek ajánlott a hátitáska széles vállpántokkal , hogy a súly kevésbe terhelje a gyerkőc hátát, találtunk is egyet , de annak meg a mintája nem tetszik a gyermeknek vagy éppen az ára volt nem kimondottan szívderítő.

Ha úgy érezzük, hogy minden rendben van , lassan araszolva a pénztárhoz átgondoljuk, hogy vajon a könyvek beleférnek-e ? Szinte biztos, hogy nem. Sebaj megoldható egy újabb kis szatyorral amiben a táskában el nem fért könyvek fognak sorakozni. De akkor jön az új probléma, hogy bevezették a mindennapos testnevelésórát, ami egy újabb zsákot fog produkálni és gyermekünk lassan úgy néz ki, mint egy karácsonyfa arról nem is beszélve, hogy el sem bírja a gyerek. Ha messze van az iskola, akkor valakinek el is kell vinnie őt, mert egyedül mégsem mehet.

Megoldható , munkahelyről való elkéséssel, de bízunk benne, hogy főnökünk megértő lesz, hiszen neki is van gyermeke. Az új előírás szerint délután 4 óráig bizony ott kell maradnia a gyerkőcnek, ami megint csak komoly tervezést igényel. A gyerekért sietve ő közli, hogy ” én nem akarok többet oda menni ” ilyenkor mit tudunk tenni, nem lesz egyszerű ez sem . Hosszasan beszélgetve vele délután rávesszük, hogy pedig milyen sok új barátja lehet, ha szerencsénk van még bele is egyezik.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogy telik a nyár vége a diákoknak?

Diákok, kisdiákok százezrei kezdik meg minden év szeptemberében a tanulmányaikat. Túlnyomó többségük szomorúan veszi tudomásul, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük