Kezdőlap » Családi élet » Az apák és a terhesség

Az apák és a terhesség

A terhességnek és a gyermekének nyilvánvalóan örül az apa is, bár aggódik is, csak egészen másért.
Aggódik, hogy vajon mennyire fog megváltozni a partnerével a viszonya, az élete. A felelősség is nagyobb, hiszen neki kell eltartania a családot, egy ideig csak ő lesz a kereső.

A legjobb, amit ilyenkor tehet a kismama, hogy amennyire csak tudja, beavatja a dolgokba. Helyezze a kezét a hasára, hogy érezhesse a baba mozgását. Hívja el magával a terhesrendelésre, tornára, készüljenek együtt a szülésre. Természetesen nem kell erőltetni ezeket a dolgokat, és megsértődni sem, ha esetleg nem akarja. Ha nincs jelen, utólag mindent hozzon a tudomására, számoljon be a rendelésen, kórházban történtekről. Ha első gyermeküket várják, legyenek együtt a lehető legtöbbet. Közösen szervezzenek programokat, kirándulást.

Ha őszintén érdeklődik, magyarázza el partnerének, mit érez, mentse ki magát, ha esetleg fáradtabb, rosszkedvű, vagy rosszul érzi magát. , főleg az első három hónapban.
Ha már van gyermekük, akkor megnő a szerepe a gyermekek gondozásában, nevelésében. Ez többnyire leköti, eltereli az esetleges rossz érzésekről a gondolatait.

Lehet, hogy a partnere féltékeny a születendő gyermekre. Ez teljesen természetes reakció, tudni kell kezelni. Esetleg sokallja a vele való gondoskodást, nem tetszik neki, hogy főszereplőből statisztává lett, és csak egyes területeken igénylik a segítségét. Ilyenkor szüksége van partnerének a megnyugtató biztatásra, mind testi, mind lelki téren. Beszélje meg vele az ő érzéseit is, és az aggályait.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan tartsuk a tengerimalacot?

A legtöbb családban előfordul, hogy a gyerekek nagyon szeretnének valamilyen állatot tartani. Mi szülők tisztában …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük