Az alvás

Biológiai szükséglet,valamint segítőnk egészségünk és szépségünk helyrehozatalában. A jó és bőséges alvás fiatalít és szépít.Az alvás és az ébrenlét éppen úgy része a természet harmóniájának, mint az apály és dagály , a fény és árnyék. Ha mindig ritmikus harmóniában követi az ébrenlétet, akkor egész nap frissek vagyunk, jól érezzük magunkat a bőrünkben. Egészséges alvás közben a test új energiákat halmoz fel. Ha ez hosszabb időn át hiányos, tehát nem alusszuk ki magunkat, vagy egyáltalán nem alszunk napokig, ez szükségszerűen zavarokat okoz a szervezetben. Nagyon sokan küzdenek alvászavarral, rettegnek az éjfél és a pirkadat közötti óráktól, amikor vergődve fekszenek ágyukban és nem jön álom a szemükre.

Néhány bevált tanács, bár van amikor komolyabbak az okok és feltétlenül orvoshoz kell fordulni. Jól kiszellőztetett szobában aludjon. Ne forduljon altatókhoz, mert ez szokássá válhat, és egy olyan láncolatot hoz létre, amely hatás nélkül marad, ezen kívűl káros is az egészségre. Lefekvés előtt tegyen egy rövid sétát. Este főleg hat óra után már ne egyen nehéz, zsíros ételeket. Vegyen langyos fürdőt és készítsen egy jó “altató italt” meleg, tej, író vagy joghurt, édesítőnek pedig egy evőkanál mézet. Az ágy is oka lehet, ha nyugtalanul, rosszul alszik. Az ék alakú, vagy túl magas párnák is okai lehetnek az az álmatlanságnak.

Lehetőleg feküdjön laposan, kivéve ha szívbeteg. Sok módszert fel lehetne sorolni, van aki akkor alszik jól,ha olvas elalvás előtt van aki nem. A kávé, fekete tea és a nikotin biztosan nehezíti az elalvást. Próbáljon valami szépre, megnyugtatóra gondolni, ami eltereli a figyelmét a napi gondokról. Még egy utolsó jó tanácsa. A hálószoba alvásra való, űzze ki onnan a televíziót.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A virágpor, mint táplálék jótékony hatásai

A méz mellett a méhészet második legfontosabb terméke a virágpor. A virágporra a méheknek fehérjeforrásként …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük