Kezdőlap » Divat és szépség » Az ajkak megfelelő ápolása

Az ajkak megfelelő ápolása

Az ajkak vékony bőre könnyen kiszáradhat. A megfelelő ajakápoló keresésénél egyes kritériumokat fontos figyelembe vennünk. Az ajkakat borító bőr 3-5 sejtrétegből áll. Összehasonlításképpen: az arcbőr többi része átlagosan 16 rétegű. Ez az oka annak, hogy az ajkak viszonylag gyorsan kiszáradnak, kirepedeznek. Ezenkívül az ajkak bőre nem tartalmaz verejték-, és faggyúmirigyeket, amelyek biztosíthatnák a megfelelő nedvességtartalmat, illetve védhetnék a kiszáradástól. Ahhoz, hogy ezt kompenzáljuk, külön oda kell figyelnünk az ajkak megfelelő védelmére, ápolására.

A szőlőzsírok, ajakápoló stiftek először elérik a kívánt hatást: puhává, selymessé teszik az ajkakat. Evés, ivás során, vagy amikor a kezünkkel hozzáérünk, illetve csókolózásnál a védőréteg lejön – az ajkak újból szárazzá válnak. Az ajakápoló stiftek tulajdonsága, hogy az általuk kialakított védőréteg akadályozza a bőrsejtek természetes regenerációját. A legfelső bőrréteget legtöbbször elhalt hámsejtek alkotják. Amikor ezek elszarusodnak (átlagos élettartamuk körülbelül 6 nap), új sejtek nőnek helyettük, így az alsóbb rétegekben is megindul a sejtek termelődése. Az ajakápolók megszakítják ezt a körforgást, meggátolják a sejtképződést.

A hideg, száraz időben elengedhetetlen az ajkak ápolása. Válasszuk azokat a készítményeket, amelyek nem tartalmaznak ásványi eredetű olajokat. A natúrkozmetikumok ideális alternatívát jelentenek. A kirepedezett, kiszáradt ajkak ápolására alkalmasak a gyógyító krémek, például a dexpanthenol tartalmú, hámképző hatású készítmények.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Közepesen világos bőr: a megfelelő rúzs kiválasztása

Ha a bőrünk nem sötét, de nem is túlzottan világos árnyalatú, elsőre egyszerűnek tűnhet megtalálni …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük