Kezdőlap » Divat és szépség » Az ajkak ápolása

Az ajkak ápolása

A legrafináltabb kendőzés, sem használ semmit, ha a szájunk ápolását elhanyagoljuk.
A nő bája, a férfi vonzereje nem utolsósorban az ajak és a fogak szépségétől függ. Amikor valaki beszél, nevet, vagy énekel, minden szem a szájra összpontosul.
A minden napos kozmetikához hozzátartozik a száj ápolása. A száj higiénéjét egészségügyi okokból sem szabad mellőzni.

Kezdjük az ajkakkal.
Hogyan ápoljuk, mit tehetünk érte?
Aki egész nap rúzsozott ajakkal jár, este annak is okvetlenül el kell távolítani a festéket. Kenjen az ajkára egy kevés lemosó krémet, egy ideig hagyja rajta, majd papír zsebkendővel vagy kozmetikai kendővel szedje le. Ügyeljen rá, hogy a tisztítást mindig kívülről befelé végezze és soha ne fordítva, mert a feloldott rúzs könnyen rádörzsölődhet az arcra és makacsul rátapadhat a bőrére.
A sápadt ajkak vérellátása megjavul, és üde színt kap, ha naponta masszírozza. Erre alkalmas egy puha fogkefe, vagy durvább törölköző. Egy perc elegendő.

Ne engedje, hogy az ajka rossz szeles időben kicserepesedjen. Megelőzni egyszerűbb, mint gyógyítani. Mielőtt kimerészkedik a hidegbe, szélbe, kenjen az ajkára ajakírt. Ha mégis elmulasztotta, segít a gyógykenőcs.
Zavaróak lehetnek az ajkon képződött bőrfoszlányok. helytelen, ha a fogaival próbálja lerágni és gyulladás veszélyes is. Inkább kenjen a szájára egy kevés zsíros krémet, masszírozza be, eközben szorítsa össze és mozgassa ide-oda az ajkát.

Az „uborkaszezon” idején ne feledkezzen meg a jól bevált régi házi szerről: nedvesítgesse meg az ajkát uborka lével, és hagyja rajta, hogy beszívódjon. Puha lesz tőle az ajka, mint a vaj.
Végezetül akár rúzsozza, akár nem az ajkait, mindig gondoskodjon ápolásáról, ez az első lépés a jó benyomás felé.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Tippek az otthoni hajfestéshez

A fodrász helyett sokan választják az otthoni hajfestést. Néhány dologra érdemes odafigyelni, hogy megfelelő eredményt …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük