Kezdőlap » Betegségek » Az AIDS után azt hittük nem jöhet szörnyebb betegség

Az AIDS után azt hittük nem jöhet szörnyebb betegség

A 21. századi ember felfogása szerint már annyi fertőző betegségeken vagyunk túl (pestis, kolera, tüdőbaj, AIDS, stb.), hogy talán már azt is gondolhatná, ezek után már nincs is rosszabb, kegyetlenebb, pusztítóbb, amivel szembe kéne néznie. Azonban a természet örökös kihasználása, az emberi hanyagság, oda nem figyelés mindig újabb próbatétel elé állít minket. A történelem ismétli magát, talán mindenki ismeri ezt a mondást, azonban itt egészen másfajta, talán minden esetben sokkal súlyosabb veszedelmekkel nézünk szembe. A kérdés jogos lehet, vajon mit tehetünk annak érdekében, hogy megelőzhessük ezeket aszörnyűségesen alattomos, már szinte alkalmazkodó betegségeket.

Az ebola vírus nem először ütötte fel a fejét Afrika, egészen pontosan Afrika nyugati részén. Bár tudták eddig is az orvosok, illetve azok a vezető beosztású emberek, akik a WHO-nál dolgoznak, hogy nincsen semmilyen biztos védekezés ellene, a megelőzés is csak bizonyos esetekben működik, mégis sikerült szabad utat találnia magának most már világ szerte. Szinte minden nap hallunk híreket arról, hogy a világ egy teljesen más pontján betegedett meg valaki.

Jogosan merül fel az emberben a kérdés, vajon, ha lezárták az adott országok határait, ahonnan elindult pusztító útjára, miként terjedhetett tovább, már Európa néhány országába, arról nem is beszélve, hogy Amerika sem maradt ki a szórásból. Csak bízhatunk abban, hogy sikerül valamiféle megoldást találni a tovább terjedésre és kis hazánkat remélhetőleg elkerüli ez a szinte biztosan halálos kór.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amit az eboláról tudni érdemes

Ebola. Az utóbbi időben ez a szó tartja rettegésben a világot, pánikot okozva mindenütt, ahol …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük