Kezdőlap » Hotel » Az Adriai-tenger partján fekvő város: Barletta

Az Adriai-tenger partján fekvő város: Barletta

Barletta, Olaszországban található város, amely Barletta-Andria-Trani megyében fekszik, az Adriai-tengernél. Ezen a vidéken található az Ofanto-folyó is, a Manfredóniai-öböl, és a Gargano-félsziget is. Mivel a város közel 1500 kilométerre van hazánktól, így Budapestről elsősorban csak repülővel érdemes elindulni, viszont légi közlekedéssel nagyon hamar odaérhetünk, csupán néhány óra alatt. Autóval csak akkor induljunk útnak, hogyha megbízható sofőrrel tudunk utazni, hiszen a nagy távolság hosszú autóutat is jelent.
Hogyha az Adriai-tenger partjához szeretnénk utazni, akkor nem is választhatnánk jobb helyet Barlettánál, ami Manfredónia városától alig 30 kilométerre fekszik. Az éghajlat itt mediterrán, maga a település pedig rendkívül jó hangulatú, az ország ezen része is ugyanolyan élettel teli, mint máshol. Barlettában mivel az éghajlatnak köszönhetően rengeteg síkság található errefelé, ezért a helyiek számára fontos a mezőgazdaság, és a földművelés.
Hogyha ide utazunk, mindenképp érdemes szétnézni a városban, hiszen néhány látványosság akad. Érdemes megnézni például a barokk stílusú Palazzo Marra-t, a Barlettai várat, a kolosszust, és a San Sepolcro bazilikát. Még ezen felül is akadnak olyan templomok, kolostorok, melyek a gótikus és a román építészeti stílus jegyeit viselik, és a városban sétálva megtekinthetjük azt a bronz szobrot, mely egy római császárt ábrázol.
Hogyha szállást keresnénk érdemes kicsit interneten kutakodni, esetleg még foglaltatni is indulás előtt. A legnépszerűbb hotelek közül kiemelhetjük a 4 csillagos Nicotel Hotelt, a La Disfida Di Barletta B&B vendégházat, és a De Nittis Bed & Breakfast szállodát. Azoknak, akik luxusra vágynak, a 4 csillagos Best Western Hotel Dei Cavalieri, és az ugyancsak 4 csillagos Itaca Hotel ajánlatait érdemes megtekinteniük.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Vír szigete

Horvátországban, Zadartól összesen 25 kilométerre található Vír szigete, amely Dalmácia északnyugati részén helyezkedik el. Ez …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük