Kezdőlap » Divat és szépség » Anti-aging: milyen életkorban érdemes elkezdeni a bőr öregedését gátló krémek használatát?

Anti-aging: milyen életkorban érdemes elkezdeni a bőr öregedését gátló krémek használatát?

A bőr öregedési folyamatai a mélyebben fekvő rétegekben már a huszadik, és a harmincadik életév között elkezdődnek. Egyre többen használják fiatalabb korban is az úgynevezett anti-aging krémeket, azzal a szándékkal, hogy a bőr öregedését, a ráncok kialakulását megelőzzék.

Több okból sem ajánlott azonban, hogy már harmincéves korunk előtt anti-aging termékeket használjunk az öregedés megelőzése érdekében. Megfelelőbb módszer a ráncok kialakulása ellen az egészséges életmód, a stresszes helyzetek kerülése, és a rendszeres testmozgás – természetesen ezek életkortól függetlenül elkezdhetőek.

Az anti-aging krémek nagy része olyan összetevőket tartalmaz, amelyek kizárólag érett bőrre fejtenek ki pozitív hatást. Az úgynevezett retinoidok, és az alfa-hidroxisavak gyorsítják a sejtmegújulást. A fiatal bőrnél azonban ezek az összetevők nemcsak hatástalanok, hanem egyenesen károsak lehetnek. A bőr kevesebb vizet képes tárolni, kiszáradhat, és hámlani kezdhet. További nem kívánatos mellékhatás lehet a fényérzékeny bőr, mivel az anti-aging krémek bizonyos hatóanyagai a bőr felső rétegét vékonyítják, így fényáteresztőbbé teszik.

Mivel a legtöbb anti-aging termék 40 év feletti nők számára készült, fiatalok számára a használatuk hatástalan, vagy kontraproduktív. Aki a ráncokat, és az öregedés egyéb jeleit meg szeretné előzni, válassza az életkorának megfelelő bőrápoló termékeket. Az egészséges táplálkozás, a sport, az UV-védelem, illetve a dohányzásról és alkoholfogyasztásról való lemondás a legjobb anti-aging módszerek fiatal korban.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Q10-koenzim: valóban hatékony az anti-aging csodaszer?

Az anti-aging kozmetikumok piacán a Q10-koenzimnek igazi csodatévő hatást tulajdonítanak – mennyire megalapozottak az ezzel …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük