Kezdőlap » Hotel » Akasztó

Akasztó

Akasztó települése pontosan jó példa arra, hogy Magyarországon a helyi vezetés, ha akar valamit, akkor azt el is tudja érni.
A község az elmúlt években igen nagy fejlődésen ment keresztül. A Duna-Tisza köze miatt egy olyan helységet hoztak létre itt, ahol az embereknek nem kell mást tennünk, mint itt megszállni, és innen kiindulva tervezni a kirándulási úti célokat, majd ide visszatérve csak annyi a dolguk, hogy megpihenjenek, és élvezzék a helyi gasztronómiát.

Nagyon sok szállást, főként apartmanokat találni a térségben, ahol igen olcsón kibérelhetünk szobákat akár hetekre is. Szállodákból is találunk néhányat, azonban inkább a helyi lakosoknál keressünk kiadó szobát, mivel csak akkor tudjuk átérezni, Akasztó valódi hangulatát.
Akasztó Bács-Kiskun megyében található, ahogy előbb említettük, a Duna-Tisza közében. A nagyobb városok közül, Dunaföldvár 25 kilométerre, Kiskőrös pedig 10 kilométerre van a településtől.
A hely 700 éves történelemre tekint vissza, mivel az Árpád-házi királyok kihalása után, ez a terület egy nemesi birtok lett, és ekkor létesítették Akasztót is mint falut. A helyi nevezetességek a Római katolikus templom, és a második világháborús emlékmű.

A településen szeptemberben Mária napi búcsút is tartanak, ahova látogatók százai jönnek ekkor, de a júliusban megrendezendő Sziki napokra sem szoktak kevesebben érkezni. A környéken található még egy sportközpont, és egy igen jól kialakított horgászpark is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Egy német nagyváros, Heidelberg

A Neckar völgyben található város két partját három híd köt össze, ezek közül az Alte …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük