Kezdőlap » Hotel » Ajaccio

Ajaccio

Ajaccio egy olyan tengerparti város Franciaországban, amely Korzika szigetén található, és a székhelye a Corse-du-Sud megyének. Ajaccio Marseille-től 210 kilométerre fekszik, az Ajaccio-öböl északi partján, erdős-dombos területen. A város gazdaságában fontos szerepet játszik a cigaretta, és a makaróni előállítása, de sokan a halászatból, és a hajóépítésből élnek meg itt. A helyi kikötő szép környezetben, a város északi oldalán található, és szinte bármilyen nagy hajó befogadására képes.

A helyi látványosságok lenyűgözően szép látványt nyújtanak, és ezzel emelik a város látképét is egyben. Ott van például a Citadella, amely az öbölbe nyúló félszigeten áll, vagy a tőle nem messze lévő Bonaparte-ház, ahol Bonaparte Napóleon született. Ajaccio egész területén találunk szobrokat, és emlékműveket, melyek a francia császárra emlékeztetnek. Ajaccio egyik híres épülete a Fesch-palota, de ezen kívül is még számos egyéb híres épület, könyvtárak, iskolák, és múzeumok találhatók itt.
Sokan télen utaznak el Ajaccioba, ami többnyire annak köszönhető, hogy a város éghajlata enyhe, így télen is kellemes kirándulásban lehet itt részük a turistáknak.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ipsos, a korfui turistaközpont

Korfu szigetének keleti partjánál található Ipsos, az üdülőhely, amely egyre népszerűbb a szigetre érkező turisták …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük