Kezdőlap » Sport » Airsoft

Airsoft

Mit is nevezünk sportnak? Mi a pontos meghatározása? Ki dönti el mi a sport? Azok aki nem szeretnek céltalanul futni,vagy céltalanul súlyokat emelgetni ajánlok egy nagyon számomra jó sportot.

Airsoft

Sokan szeretik, de sajnos eléggé sok rossz a akarója van ennek a sportnak. Sokan úgy tartják hogy tejesen értelmetlen hogy felnőtt emberek egy erdőben vagy épületben egymást kergetik. Sokan csúfolják ezt a nem is könnyű sportot. Jellemző rá hogy férfiak játsszák. Többnyire olyanok akik voltak katonák vagy rajonganak a katonai dolgokért. Egyre több kezdő(akik nem voltak katonák) is játssza. Sajnos a női létszám sajnálatomra elenyésző. Pedig kitudnék alakítani egy harcosnő klubbot. Sokan mondják mikor meglátnak a pályán ez nem a kislányok( nők ) játéka. Ez igaz egy kicsit fiúsnak kell leni egy kicsit fegyelmezettnek de a nőknek is megvan ehhez a sporthoz való eszük. Nem szabad sajnálni hogy kócos leszel vagy letörik a körmöd. Olyan adrenalin fröccsöt ad hogy azt a negatív ellenzők elképzelni se tudják. Ha jobban belegondolunk friss levegőn vagy,ha rendesen be vagy öltözve(márpedig muszáj)akkor izzadsz mint a ló .Stresszt feszültséget adsz ki magadból,rohangálsz,és feladatokat oldasz meg tehát használod az agyad. Nagyon jó méregtelenítő hisz méreg anyagokat a futás az adrenalin hatására ki izzadod. Egy airsoftos egy játék alatt 4-6 litert is megiszik hiszen azt ki is izzadja .Remek étvágy csökkentő is hisz nincs időd azon agyalni éhes vagyok az adrenalin ezt elfelejteti veled. A társaság mindig jó márpedig ha az ember örömmel csinálja amit csinál akkor az nem tűnik munkának. Olyan emberekkel ismerkedhetsz meg amiről soha nem is álmodtál .Sokan azt mondják hogy nagyon szigorú és nagyon fájdalmas és követhetetlen sport .Tény és való mikor a BB (airsoft lövedék)eltalál nagyon fáj .De úgy kb. 2 tized másodpercig aztán utána nem. Később büszkén lehet mutogatni otthon a harci sérüléseket. Sokan nem adják meg a találatot(csalnak). Ez szokót lenni a legfőbb ellenérv, hogy miért nem játsszák sokan ezt a sportot. Nos ezeknek az embereknek csak azt tudom mondani hogy nem ez a lényeg. Fontos persze a szabályok betartása de szerintem minden airsoftos arra törekszik hogy sportszerű legyen. Lehetséges hogy nem érezte a találatot. Néha az airsoftosok úgy be vannak öltözve hogy el se hinnénk. Én sokszor mosolygok társaimon mikor katonai mellényben gurulni próbálnak a földön. Vagy egy kis ablakon próbálnak ki mászni és be szorulnak.(én is jártam már így) Konkrétan mint a michelin gumi emberke annyi cucc van rajtad. Szóval elképzelhető hogy az ember nem érezte a találatot. Egy szónak is száz a vége az airszoft csupa jó tulajdonsággal rendelkezik:

  • jó levegőn vagy
  • jó társasággal(sok nevetés)
  • jó sok futás majd bujkálás ami ne feledjük jó a pulzusnak is
  • feladatok megoldása használjuk az agyunk
  • annyit iszol mint egy ló az izzadás által méregtelenítesz
  • jó fogyok ura az adrenalin fröccstől nem vagy éhes
  • stressz csökkentő hatása van

Emberek mire várunk még? Nem a konzolok előtt kell (katonásat )játszani kikel mozdulni. Női társaim a boglyás haj és a letört köröm pótolható de az a maradandó élmény amit ez a sport kínál kihagyhatatlan. Remélem sok embernek meghoztam a kedvét.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan épülnek fel a magyar bajnokságok?

A magyar labdarúgás legfelső vonala az OTP Bank Liga, amelyben 16 csapat szerepel, az utolsó …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük