Kezdőlap » Étel » A virsli mégis finom

A virsli mégis finom

Lehet, sokan nem is gondolják, hogy a mindenki által ismert virsli milyen sok fajtája megtalálható ma már a húsboltokban és nemcsak szilveszterkor tálalják puha kiflibe töltve mustárral, de a mindennapjainkban is gyakran elkészítjük reggelire esetleg vacsorára. Sőt, a bátrabbak igencsak finom pörköltet is tudnak főzni virsliből egy kis lecsó hozzáadásával.

A széles választéknak köszönhetően bárki megtalálhatja a neki megfelelő virslit, van aki a frankfurtit vagy a bécsi virslit szereti, de bizonyára sokunk elmondhatja magáról,hogy inkább a virsli hús alapanyagának a fajtája szerint választ,hiszen ma már nemcsak sertésből készítenek virslit hanem baromfi és marha is feldolgozásra kerül és így különböző nagyságú és a piros szín árnyalataiból készült virslikből válogathatunk.

Elmondhatjuk,hogy a virsli nemcsak a gyerekek kedvencévé vált, de a háziasszonyok is gyakran felhasználják alapanyagként a sütés- főzés során,hiszen nem csupán könnyen és gyorsan számos finomság készíthető virsliből, de viszonylag elérhető áron beszerezhető, ami nem elhanyagolható tény a családi kasszák szempontjából,hiszen így a konyhára szánt kiadások is csökkenthetőek valamelyest.

A hátulütője talán az, amit valószínűleg a dietetikusok nem győznek hangsúlyozni, hogy a virsli nem éppen a legegészségesebb és fogyasztása nem biztos, hogy ajánlott mindennap és kimondottan nagy mennyiségben, hiszen a virsli összetevőjét tekintve túlnyomó részt víz, ám a fennmaradó részt többnyire szőrös, bőrös vagy szalonnás masszával töltik ki, azaz ipari hulladék kerül bele.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk rakott zöldségeket ?

Szülőként tudjuk, hogy milyen fontos a zöldségek fogyasztása egészségünk megóvása érdekében. Gyermekeink már kevésbé vehetőek …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük