Kezdőlap » Hotel » A venezuelai Barcelona

A venezuelai Barcelona

Venezuela fővárosa a 950 ezer fős lakosságú Barcelona, amely Dél-Amerikában található. Barcelona városát a 16. században alapították, azonban azóta is láthatók a városban az akkori gyarmati építészet maradványai. A venezuelai főváros kiváló kikapcsolódást, és rengeteg látnivalót kínál az ország keleti részeibe érkező turisták számára. A város alapításával egyidős a Boyaca tér, ahol gyarmati épületeket is találhatunk még, valamint ettől nem messze megtekinthetjük a város székesegyházát, az Iglesia El Carment. A város legrégebbi épületét, a de Anzoátegui Múzeumé-t is megtekinthetjük egy kis séta után, valamint a város egyéb terein, mint a Bolivar és a Miranda tereken is találhatunk jelentős történelmi épületeket. Ilyen például a La Casa Fuerte történelmi emlékmű, mely körül szobrokat is találunk. Az El Morro turistakomplexum Barcelona városától nem messze található, ez nem más, mint egy turisták számára kiépített, házakkal tarkított csatornahálózat tulajdonképpen. A csatornáknak köszönhetően szinte minden lakáshoz közel hozták a tengert.

Amennyiben kissé modernebb környezetet keresnénk ebben a városban, mindenképp vegyük az irányt a központ felé, hogyha pedig vásárolgatni támad kedvünk, látogassunk el El Morro mellé, ahol a Centro Commercial Plaza Mayor-t is megtalálhatjuk. Barcelona városában természetesen a strandolás szerelmesei sem maradnak élmény nélkül, hiszen számos strand található a városban, például az Isla de Plata, a Conoma, az Arapito, a Cangrejo, a Lecherias és a Playa Mansa is.

A strandokon friss, tenger gyümölcseiből készült ételeket fogyaszthatunk, és ha meguntuk a fürdőzést, ellátogathatunk a Mochima Nemzeti Parkba is, amely az egyik leglátványosabb az egész országban. A kikötőből elindulhatunk felfedezni a kisebb szigeteket, ahova akár komppal, vagy bérelt csónakkal is eljuthatunk. Estefelé érdemes ellátogatni a Kolumbusz sétányra, a Paseo Colón-ra, ahol számos kedves kis étterem várja a vendégeit.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ismerjük meg Girona-t

Girona, a magyarok számára bizonyára ismert üdülőhely, mivel nagyon sok repülőjárat landol itt, ami Budapestről …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük