Kezdőlap » Nyaralás » A történelmi Málta

A történelmi Málta

Ennek a pici, alig több mint fél Budapest területű Földközi-tengeri szigetnek látványossága nem strandjai, hanem lépten-nyomon látható történelmi emlékei és különböző világokat szintetizáló sajátos keverék kultúrája teszi izgalmassá.

Vallettát a Johannita lovagok építették a XVI. század végén, és kifejezetten az elit polgárok számára épült város. És valóban Valletta a mai napig őrzi arisztokratikus eleganciáját.
A város Málta fővárosa, melyet az UNESCO a világörökség részévé nyilvánított.

Könnyű dolga van az embernek Máltán, hiszen egy parányi, mindössze 27-szer 15 km-es szigetről van szó, és összterülete 316km, mely pár nap alatt könnyen bejárható.
Máltán, és a kisebbik szigeten, Gozon együttvéve nagyjából 400 000 ember él. Bár a sziget nyelve a máltai, angolul mindenki tud, első vagy második anyanyelvként.
A sziget éghajlata mediterrán, a nyár forró és hosszú- itt még októberben , sőt november elején is nagy biztonsággal nyaralhatunk jó időben. A tenger ősszel még sokáig meleg marad, a tél enyhe, ritkán süllyed a hőmérő higanyszála 10°C alá, és sokat esik az eső.
Máltára direkt repülőjárattal is repülhetünk, és mivel az európai unió tagja, elég csak a személyinket magunkkal vinni.

Málta az igazi ínyencek úticélja, az olaszos tésztáktól az angolos sülteken át a tenger gyümölcséig. Gasztronómiája igen sokszínű, akár az ország kultúrája, de mégis alapvetően mediterrán típusú konyháról van szó, amiben egyéb számos hatás is érvényesül: francia, olasz, arab vagy akár angol. A helyiek nagy kedvence a nyúl, amit feltétlen ki kell próbálni, bármilyen formában elkészítve.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Nyaralás Sousseban: Karawan All

A szálloda három csillagosként üzemel, Sousseban, az óvárosban. A repülőtértől 20 kilométerre, és a központtól …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük