Kezdőlap » Divat és szépség » A szép bőr titka, ráncmegelőzés

A szép bőr titka, ráncmegelőzés

Az öregedést megállítani, legalábbis ami az arcbőrt illeti: ezt a célt szeretnénk elérni a különféle arckrémekkel. A kutatások két fő irányban zajlanak. Az egyik a ráncmegelőzés, a szabadgyököket lekötő antioxidánsok segítségével. A helyreállítást szolgáló anyagok a kollagénanyagcserére hatnak, a sejtek újratermelődését serkentve. Ez a módszer a már meglévő ráncokat halványítja, a bőrt rugalmasabbá, puhábbá teszi. A legfontosabb öregedésgátló hatóanyagok a vitaminok, koenzimek, gyümölcssavak és különböző nedvesítőanyagok. Mikortól van szükségünk rájuk?

A húszas évek végén a bőr fokozatosan veszíteni kezd feszességéből, kollagéntartalmából. Az átmulatott éjszakák, a cigaretta, és a kevés alvás jobban nyomot hagy az arcon. A megelőzés fontosabb és hatásosabb, mint az utólagos kezelés. Húsz éves korban a bőr öregedésének megelőzésére általában nem fordítunk különösebb figyelmet, pedig ez már az a korszak, ami a tíz évvel később megjelenő apró jelekhez hozzájárul. Alapvetőnek számít bőrünk védelmében a nap végén sminkünk alapos lemosása, és a megfelelő mennyiségű alvás. A testnek pihenésre van szüksége, hogy a regenerálódóképességét aktiválni tudja.

Érdemes-e fiatalkorban anti-aging krémeket használni?
A klasszikus öregedésgátló termékek a fiatal bőrnek legtöbbször túl zsírosak, teltek. Az összetevőik a negyven fölötti korosztály bőrének igényei alapján lettek összeválogatva, a fiataloknál akár pattanásokat és mitesszereket is okozhatnak.
A korai ráncosodás egyik oka viszont a száraz bőr. Ha ilyen típusú az arcbőrünk, jobb korán elkezdenünk tápláló, zsírosabb krémekkel ápolni. Normál, vagy zsíros bőr esetén – a bőrgyógyászok szerint – 25 évesen a nap elleni védelem és a dohányzás mellőzése a legfontosabb, amit a ráncok megelőzéséért tehetünk. A ráncok körülbelül 80%-ának kialakulása az UV-sugárzásra vezethető vissza, pontosabban a szabadgyökökre, melyek napozáskor keletkeznek, amennyiben nem gondoskodunk bőrünk megfelelő védelméről. Tehát: akár márciustól októberig ajánlott az UV-A és UV-B sugárzás ellen védő krémek vagy alapozó használata.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alap sminkkészlet, VEDD :)

Amikor egy kislány elkezd hölggyé válni, elkezd élénken érdeklődni a téma iránt, ez természetes, hisz …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük