Kezdőlap » Divat és szépség » A szem sminkelése: hogyan vigyük fel megfelelően a szempillafestéket?

A szem sminkelése: hogyan vigyük fel megfelelően a szempillafestéket?

A szempillaspirál az egyik legfontosabb kellék a sminkeléshez. A megfelelő szempillafestés elengedhetetlen ahhoz, hogy a szemünk sminkje kifogástalan legyen.

Két dolgot kell figyelembe vennünk a szempillák festésénél: a megfelelő szempillaspirál kiválasztása mellett a helyes felviteli technika is fontos. A szempillagöndörítő használatával formába hozhatjuk a pillákat: ez az eszköz látványosabbá, optikailag hosszabbá teszi szempilláinkat, és gondoskodik arról, hogy a szempillaspirál tartósabb, és könnyebben felvihető legyen. A festés előtt a szempillaspirál keféjét óvatosan forgassuk át a festékben: fontos azonban, hogy kerüljük a pumpáló, gyors mozdulatokat, melyek során levegő kerülhet a tartóba, és a festék kiszáradhat.

A szempilla festésénél lassan haladjunk a tövektől a pillák végéig: így a festékanyag egyenletesen eloszlik, nem csomósodik. Ha az alsó szemhéj pilláit is kifestjük, ezek csak a felső után kerüljenek sorra.

A szempillaspirál használata során természetesen előfordulhat, hogy hibázunk, és a pillák összeragadnak. Ha a túl sok festék az oka a problémának, könnyen segíthetünk: egy tiszta szempillafésű segítségével eltávolítjuk a felesleges festéket, és szétválasztjuk a pillákat.

A szempillafesték pislogásnál a szemhéjra, vagy a szem alatti bőrre kerülhet. Ilyenkor sincs probléma: egy fültisztító pálcika segítségével könnyedén eltávolíthatjuk a festéket. Ha nagyobb mennyiségű szemhéjfesték kerül a bőrünkre (például, ha a szemünkbe nyúlunk a kefével, és hirtelen összehúzzuk a szemkörnyéki bőrt), érdemes sminklemosóval eltávolítani a festékmaradványokat, és újrasminkelni az adott területet.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Q10-koenzim: valóban hatékony az anti-aging csodaszer?

Az anti-aging kozmetikumok piacán a Q10-koenzimnek igazi csodatévő hatást tulajdonítanak – mennyire megalapozottak az ezzel …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük