Kezdőlap » Egészséges életmód » A száraz bőr és haj megfelelő ápolása

A száraz bőr és haj megfelelő ápolása

Télen és ősszel sokan szenvednek a száraz bőr és haj okozta kellemetlenségektől. A megfelelő ápolással ezeket a problémákat megelőzhetjük. Mindenesetre arra is figyelnünk kell, hogy ne vigyük túlzásba az ápoló készítmények használatát.
Az alacsony kültéri hőmérséklet hatására a bőr pórusai összehúzódnak. Ezenkívül a bőrünk gyakran nem képes elegendő zsírt termelni, és szárazzá válik. Elsősorban a kezeken, a kar és a lábak bőrén válik észrevehetővé a változás, de az arc bőre is érintett lehet.
Ha valaki nyáron egyáltalán nem hajlamos a korpásodásra, télen akkor is könnyen előfordulhat nála ez a jelenség. Hogy a fejbőr korpásodását megelőzzük, fontos, hogy ne hagyjuk kihűlni: ne felejtsünk el sapkát hordani a hidegebb hónapokban. Amennyiben a fejbőr mégis kiszárad, kímélő sampont használjunk, lehetőleg olyat, ami a bőr zsírtartalmát is segít visszaállítani. Súlyosabb korpásodás és bőrszárazság esetén kérjük ki szakértő tanácsát.
Zárt, fűtött térben a haj kiszáradását a túl száraz levegő okozhatja. A fűtés során a levegő relatív páratartalma csökken, ez a hajunkra is rossz hatással van. A különböző kémiai színezőanyagok és a dauer a haj szerkezetét változtatják meg, így különösen érzékennyé válhat, télen rendkívül gyorsan kiszárad és töredezni kezdhet.
A megoldás a különféle ápoló termékek használata. A száraz bőrt a bőrtípusunknak megfelelő, zsírosabb vagy könnyebb szerkezetű krémekkel ápolhatjuk. A hajnál vigyázzunk a szilikontartalmú termékekkel: védőréteget képeznek a hajon, azonban, ha túl gyakran használjuk őket, az egyre vastagabbá váló réteg megterheli, gyengíti a hajat, és a tartását is ronthatja.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A testmozgás szerepe az egészség megőrzésében

Régóta tudjuk, hogy a rendszeres mozgás és az egészség között szoros összefüggés van. A mai …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük