A Reiki

Mi a Reiki?
A Reiki szó szerint Univerzális Életenergiát jelent, 2500 évvel ezelőtt keletkezett, szanszkrit nyelven íródott források már hivatkoznak rá. Tibeti eredetű gyógyítási módszer, amit korunkban egy japán szerzetes terjesztett el újból, szerte a világon azóta is alkalmazzák.

Az univerzális életenergia körülvesz bennünket, sőt, bennünk is megtalálható. Elnevezése két japán szóból tevődik össze. Rei: kozmikus, univerzális energia, ki: a minden élőlényben megtalálható életerő, amit születésünkkor kapunk. Ezt az életerőt napi tevékenységünk során elhasználjuk, amit pótolni kell. Ha ezt nem tudjuk megtenni, megbetegszünk, ami testi és lelki formában is megnyilvánulhat.

A Reiki-kezelés egy egyszerű gyógyítási technika, mely során képesek vagyunk több életenergiát felvenni, ezáltal testi energiáinkat egyensúlyba hozni. Ehhez a természetes energiához a reiki-közvetítőn keresztül juthatunk hozzá, aki csatornaként funkcionál a kezelés során, magába fogadja és továbbadja a természetes, gyógyító energiát, saját energiája ezáltal nem csökken, hanem növekszik.
Ha szeretnénk meggyógyulni, és nyitottak vagyunk erre az energiára, magunk is csatornává válhatunk, ha ez megtörténik, mindig így marad.

A Reiki-kezelés bevezetése az ún. beavatás, behangolás, ami az intenzív energiaáramlást lehetővé teszi, fokozattól függően kaphatunk egy vagy több behangolást, ami energiaátvitel, megnyitja belső gyógyító csatornánkat és lehetővé teszi több életenergia átáramlását. Minden egyes beavatás során végbemegy bennünk egy tisztulási folyamat, tudati, fizikai és spirituális szinten is, méregtelenítő hatása is van.
A Reiki-kezelés többnyire minden gyógyulásban segítséget nyújt, gyorsan csökkenti a fájdalmat, más heveny tüneteket. Pozitívan hat spirituális fejlődésünkre is. A Reiki-kezelés után úgy érezhetjük, jobban megértjük a dolgokat, aktuális problémáinkat, valamint segít a döntéshozásban, a változások végrehajtásában is.

A módszer mindegyikünkre más módon hat, és ez a hatás ott érvényesül, ahol legjobban szükség van rá. Általános hatása, hogy pótolja a mindennapjaink során elhasznált energiát, megszünteti a kiegyensúlyozatlanságot.

A stresszhatásokra különböző testi tünetekkel reagálhatunk, emésztési zavar, gyomor- és fejfájás, amik az energiarendszerünk egyensúlyának felborulásához, az immunrendszer legyengüléséhez vezethetnek. Ahhoz, hogy ez az egyensúly helyreálljon, fel kell töltenünk energiával. A Reiki segít visszaállítani ezt az egyensúlyt, segíti a relaxációt, csökkenti a negatív hatású stresszt. Elősegíti ezen kívül, hogy a stresszes helyzetekre helyesen reagáljunk, vagyis a tüneteken kívül az okokat is megszünteti.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Egészséges élelmiszerek a jó közérzetért

A csokoládé, és egyéb édességek közismerten hangulatjavító tulajdonsággal rendelkeznek, és bizonyos mértékben a depresszív panaszok …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük