A pilates

Hazánkban sokan választják ezt az edzésmódot mégis kevesen tudják, hogy milyen hatással van szervezetünkre. A német származású Joseph Pilates /1880-1967/ fejlesztette ki. Kisfiúként sokat betegeskedett számos betegség többek közt angolkórban és asztmában szenvedett. Betegségei leküzdésére kezdett el több edzésformát tanulmányozni, ezután alakította ki saját edzés formáját. Controllnak nevezte el azonban az emberek csak pilates tornaként emlegették. Ami annyira sikeres volt hogy 14 éves korára annyira megerősödött szervezete hogy modellként alkalmazták.

A gyakorlatok főként a mély hasizom és hátizom megerősítésére és erős és karcsú végtagok kialakítására koncentrál. Az edzés alatt történő tudatos légzés segíti koncentrációs készségünket és növeli teljesítő képességünket. Segít a testi és lelki felfrissülésben. Több mint 500 gyakorlat elsősorban a hát-és gerinc panaszok, reumás és ízületi betegségek esetén nyújt hatékony segítséget. A pilates az állandó nyújtás és lazítás fontosságán alapul. A mély izomzat megerősítésére helyezzük a hangsúlyt, ezért nehéz végrehajtani a mozdulatsorokat, nagyfokú koncentráció szükséges hozzá. Ha kitartóan alkalmazzuk bizonyítottan elérjük a várva várt hatást.

Pozitív hatásai
Stressz oldó
Fokozza a vérkeringést
Javítja az állóképességet
Növeli az erőnlétet
Segít a helyes testtartás elsajátításában
Karcsúságunk megőrzésében is segítséget nyújt
Segít a mozgásszervi panaszoktól szenvedőknek
A pilates bármely nem és korosztály számára ajánlott.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A sport megváltoztatja az örökítőanyagot

Táplálkozás, sport, kiegyensúlyozottság: az egészséges életmód jótékony hatása számos területen érvényesül. Újdonságnak számít, hogy az …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük