Kezdőlap » Hotel » A nyugat-angliai Bristol

A nyugat-angliai Bristol

Bristol városa Angliában található, azonban ne tévesszen meg senkit, hogy van egy ugyanilyen nevű település az Amerikai Egyesült Államokban is, mivel az ipari forradalom idején, az innen áttelepült lakosok hozták létre az USA-ban lévő ugyanilyen nevű várost. Bristol, Londontól 185 kilométerre, Cardiff-tól pedig mindössze 1 órára található. A legutóbbi felmérések alapján 400 000 ember lakik jelenleg itt, aminek köszönhetően Anglia hatodik legnépesebb városának mondhatja magát.

Mint minden angliai városnak, Bristolnak is igen régre visszatekintő történelmi múltja van, amit a város nagy erőkkel próbál megőrizni, így van egy fejlett városközpont és egy régi stílusában megmaradt óvárosi negyed, ahol az ipari forradalom idején épült házak között sétálhatunk.
A múzeumok terén igen nagy a választék, így nem szabad kihagynunk a városnézésünk során a Bristoli Ipari Múzeumot, és a háromrészes várostörténeti kiállítást sem, amik a Tudor Red Lodge-ban, a Georgian House-ban, és a Blaise kastélyban tekinthetőek meg.
Ezek után érdemes a város nevezetességeit is megnézünk, amit kezdjünk rögtön a Bristol Egyetemmel, mivel az égész épület egy hatalmas kastélyból lett kialakítva, és fő látványossága a 68 méter magas Wills Memorial Building. Vessünk néhány pillantást a Hill parkra és a 32 méter magas fák fölé emelkedő Cabot Tower-re, azután pedig látogassunk el a Szent Péter bazilika romjaihoz, majd ha egy igazán elképesztő látványban szeretnénk részesülni, keressük fel a Clifton Suspension hidat.

A város legnépszerűbb szállásai között érdemes megemlíteni a turisták kedvenc szállodáját a Future Inn Bristol-t, ahol tényleg mindent megtalál egy pihenni vágyó vendég. Azonban ha mégsem szeretnék egy ilyen hotelben megszállni, akkor a Novotel Bristol Centre és az Ibis Bristol Temple Meads lehet számunkra a megfelelő, mind árkategóriában és szolgáltatások terén is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Honfleur, egy északi francia város

Honfleur egy Franciaország északi területein található kikötőváros, amelyet kevesen ismernek a távolsága és az elhelyezkedése …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük