Kezdőlap » Betegségek » A nedves köhögés

A nedves köhögés

Lehet, sokan nem is gondolják, hogy a hideg általában az idő beköszöntével fellépő köhögés nem is betegség csak egy kísérő tünet, ami megkeserítheti a mindennapjainkat, hiszen az mellett, hogy kellemetlen és fájdalommal jár, az időben nem kezelt köhögés a szervezetet is kimeríti.
Érdemes tudni, hogy a köhögés jellemző formáinak ismeretében könnyebben el tudjuk dönteni, hogy mit is tegyünk első lépésként. Nem biztos, hogy helyesen járunk el, ha figyelmen kívül hagyjuk a köhögés jellegét és azonnal köhögés csillapítók után nyúlunk. Ez azért nem mellékes, mert amennyiben produktív köhögéssel állunk szemben, mely a légutakban megtapadt lerakódással jár együtt, amit a szervezet mintegy öntisztító köhögéssel próbál eltávolítani, semmiképpen nem érdemes illetve nem ajánlatos semmi szerrel csillapítani. Sőt, ki kell hangsúlyozni, hogy az ilyen típusú köhögést kifejezetten káros lenne csillapítani, mivel a köhögés a légutak megtisztítására szolgáló védekező reflexként működik és a szervezet ily módon próbálja gyógyítani magát, és visszaállítani az egészséges egyensúlyi állapotát. Tehát, elmondhatjuk, hogy nedves illetve produktív köhögés során maga a köhögés egy hasznos jelenség.
Mi magunk is segíthetünk szervezetünknek, oly módon, hogy gyógyteát kortyolgatunk, ezzel elősegítjük a nyák feloldását, és így könnyebben fel tudjuk köhögni a váladékot, ami valójában a cél ilyen esetekben, hiszen csak így gyógyul meg a szervezet. Például az ánizsos gyógytea mézzel ízesítve kiváló és hatásos, amit könnyen bárki el tud készíteni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen betegségek állhatnak a szokatlanul sűrű hasfájás mögött?

Szinte az a legsűrűbben előforduló fájdalom, amit nagyon sok minden kiválthat, nem minden esetben betegség …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük