Kezdőlap » Látnivalók » A müncheni Olimpiai Stadion

A müncheni Olimpiai Stadion

A stadiont az 1972-es nyári olimpiára építették fel, München központjában. Az olimpia alatt atlétika, és labdarúgás mérkőzések is zajlottak. A stadion befogadóképessége elérte a 80.000 főt, ahol a Bayern München, és az 1860 München is játszott, osztoztak a stadionon. Mára a Bayern Münchennek felépült egy új, korszerűbb stadion, az 1860 München még napjainkban is szokta használni a stadiont, olykor-olykor, szükség esetén. Ezenkívül több kupamérkőzésnek, döntőknek adott otthont ez a létesítmény. Az 1988-as Európa bajnokság ideje alatt, 5000 férőhellyel csökkentették a stadion befogadóképességét, biztonsági okokból. 1993-ban Németország pályázott a Világbajnokság rendezési jogára, ekkor jött az ötlet, hogy kicsit felújítsák a stadiont.

ABayern München vezetősége azt javasolta, hogy a stadion maradjon sima labdarúgó létesítmény, de világbajnokságra már nem alkalmas. Ekkor építették meg az úgynevezett Allianz Arena-t, a város szélén, amit 2005-ben kaptak meg. Napjainkban szinte minden nap, térítés ellenében bejuthatunk a stadion területére. Időnként motocross bajnokságot, és koncerteket is szoktak rendezni benne. A 2012-es bajnokok ligája döntője az Allianz Arena-ban zajlott, de nem fért be annyi Müncheni szurkoló, mint szeretett volna. Ezért egyhatalmas kivetítőn összegyűlt egy nagyobb tömeg, és onnan nézték a mérkőzést. A stadion régi parkolójában, szombatonként óriási piac szokott lenni, sok-sok áruval, eladóval. Ezen kívül ha már a stadionnál járunk, mellette található egy BMW gyár is, ahol a legeslegújabb autókat, motorokat tekinthetjük meg, és kipróbálhatunk egy-két szimulátort is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Drezda

Az egymást követő száz uralkodók nagy becsben tartották udvartartásuk székhelyét, igyekezvén minél pompásabbá varázsolni a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük