Kezdőlap » Egészséges életmód » A meditáció

A meditáció

A meditáció célja: felismerni a tudatos igazi teremtés célját. A meditáció valójában spirituális felébredés és a megvilágosodáshoz vezető út. Sajnos néhol az út göröngyös és nagyon nehéz de megéri küzdeni érte. A legfontosabb a meditáció soha nem öncélú. Másról is kell szólnia nem csak a saját problémákról hiszen akkor a az út szélén állnánk egy helyben és nem haladnánk előre .

A meditáló ember, ha tényleg igazi meditációt végez,megismeri a belső énjét hiszen meditálás közben befelé fordul. A meditálás (befelé fordulás) igazi lényünk megtalálása. A fizikai világban hasonlít a szint tiszta kék éghez, amely nyitott szabad és határtalan.

Meditáció közben megszabadulunk a hétköznapi gondolataink zavarodottságától ,van időnk felismerni az élet igásságait. Célja hogy megszabaduljunk a fárasztó minden napok leterheltségétől ami a tudatunkat mérgezi. Hogy ezt a nyugodt ,gondolat nélküli állapotot elérjük, különféle meditációk állnak rendelkezésünkre.

Az hogy kinek melyik válik be az igazából azt csak akkor tudjuk biztosan állítani ha mindegyik módszert kipróbáltuk már. Azért mert elsőre nem sikerült nem szabad feladni. Ha az ember elsőnél nem azt érzi amit kell vagy esetleg nem érez semmit ne keseredjen el. Vannak akik csak 4-5 próbálkozás után éreznek bár mit is.A legfontosabb hogy haladjunk előre bármennyire is nehéz vagy kilátástalan a helyezett. A meditáció megtanít arra hogy értékeld aki vagy és ami körülötted van. Nem hiába nevezik a tisztán látás próféciájának. Az élet sok területén használható azok az érzelmek amik a meditálás során felszabadulnak az emberben.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Koffein – barát vagy ellenség?

Mi a koffein? A koffein izgatószer, ami növeli az éberséget, koncentrációt és az állóképességet. Leggyakrabban …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük