Kezdőlap » Karácsony » A legszebb karácsonyi vásárok hazánkban

A legszebb karácsonyi vásárok hazánkban

Magyarországon is számos városban hoznak létre karácsonyi vásárokat, hogy az emberek számára megkönnyítsék az ünnepi készülődést. Nézzük meg, az elmúlt évek során mely városokban voltak a legnagyobb karácsonyi vásárok.
Az egyik legnagyobb vásár az Advent Győrben – Téli Fesztivál keretei között kerül megrendezésre már évek óta. Ilyenkor a Széchenyi tér egészét ellepik az árusok, de a gyerekek kedvéért gyakran csinálnak olyan szórakoztató játékokat is, mint például a szalmalabirintus, a karácsonyi körhinta, a kisvasút, vagy egy óriási mesekönyv. Az adventi időszakban Sopron belvárosában is megelevenedik a karácsony szelleme, hiszen ilyenkor rendezik meg a Karácsonyi Vásár- és Fesztivált. Európa tíz legnagyobb vására közé sorolják a Budapesti Karácsonyi Vásárt, melyet minden évben november végétől egészen december 31-ig rendeznek meg a Vörösmarty téren. A vidám hangulatú vásáron mindent be tudunk szerezni amire csak szükségünk lehet, és persze enni- inni is tudunk a vásárlás közben.
Egy újabb szépséges vásár nyílik meg évente november végén Kecskeméten, ez pedig a Kecskeméti Téli Fesztivál. A város főterén ilyenkor mulatságokat, kirakodóvásárt rendeznek, és felállítják a város karácsonyfáját is. Szegeden a Dóm-téren rendezik meg minden év november végétől az adventi vásárt, ahol nem csak kézműves árusok, ételek és italok várják a vendégeket, hanem egy 200 személyes bálaszínház, és folyamatosan égő máglyák is. Végül pedig, de nem utolsósorban meg kell hogy említsük a Vác főterén tartott adventi vásárt is, ahol a bazárok mellett meleg harapnivalókkal, forralt borral, és betlehemes játékokkal köszöntik az embereket.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük