Kezdőlap » Fogyókúra » A legjobb fogyási terv: diéta, és sport!

A legjobb fogyási terv: diéta, és sport!

Örök kérdés a fogyni vágyók számára: a megfelelő táplálkozás, vagy a sport a fontosabb, melyikről érdemes előbb tájékozódni? A válasz egyszerű: mindkettőről. Egy kaliforniai tanulmány eredményei is megerősítik, hogy a gyors, és tartós javuláshoz a fizikai teljesítmény, a külső, és a közérzet vonatkozásában az étkezés, és a testmozgás egyaránt fontos.

A kutatás vezetője négy csoportra osztotta a 200 résztvevőt. Az első csoportot először a táplálkozással, a másodikat a sporttal, a harmadikat a táplálkozással és a sporttal, míg a negyediket a stresszel kapcsolatos tudnivalókról tájékoztatták. Mind a 200 résztvevő fizikailag inaktív volt a kutatás megkezdése előtt, az ajánlottnál kevesebb zöldséget, és gyümölcsöt fogyasztottak, a fogyókúrát csak részben tartották szükségesnek. Egy év után az eredmények azt mutatták, hogy az a csoport, akiket a táplálkozással, és a sporttal kapcsolatban is tájékoztattak, érte el a legnagyobb sikert. A csoporttagok a súlycsökkentés, és az izomépítés során is jelentősebb előrelépést tettek, mint a többi résztvevő. Ezenkívül ez volt az egyetlen csoport, amelynek tagjai kitartottak az egészséges életmód mellett a kísérleti időszak után is.

A tanulság: amennyiben már kezdettől fogva a táplálkozásra, illetve a sportra egyaránt odafigyelünk, az eredmények látványosabbak, és tartósabbak lesznek. Egyszerűen hangzik, viszont a fogyókúrázók számára magától értetődő – az egészség megőrzéséhez, és a pluszkilók leadásához azonban elengedhetetlen. Az egészséges, kiegyensúlyozott étkezéssel, és az edzéssel kapcsolatos fontos információkat számos internetes oldalon, illetve sporttal, vagy táplálkozással foglalkozó újságokban egyaránt megtalálhatjuk. A diétával kapcsolatban is érvényes: a tájékozottság fél siker.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen fogyókúrás tévhiteket ismerünk?

A diéta önmagában az egészséges élet része, kis mértékű alkalmazása megtisztítja a szervezetet, aktívabbá, energetikusabbá …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük