Kezdőlap » Fogyókúra » A korai ebéd segíthet a fogyásban

A korai ebéd segíthet a fogyásban

Sokan elhanyagolják az étkezést napközben: csak néhány falatot esznek, mielőtt elindulnak a munkahelyre, vagy az iskolába, ebédre esetleg egy szendvicset esznek, az első laktatóbb étkezés csak este, vagy késő délután következik. Azonkívül, hogy ez a szokás az egészségünk szempontjából káros lehet, a felesleges kilók leadását is meggátolhatja. Egy spanyol tanulmány szerint az étkezések elcsúszása akadályozza a diéta sikerét.

A kutatócsapat az ebéd különböző időpontjainak hatását vizsgálta. 420 túlsúlyos résztvevő segítségével. Az eredmény: aki az ebédet 15 óra előtt elfogyasztja, nemcsak hamarabb kezd fogyni, hanem jelentősen többet tud leadni a súlyából. A későbbi időponttal kapcsolatban nem figyeltek meg pozitív hatást. Az ebédidőn kívül a napi kalóriabevitelt, és az alvás időtartamát is megvizsgálták: meglepő módon ezek jóval kisebb mértékben befolyásolták a testsúly változását.

Az ebéd megfelelő időzítése még nem jelent garanciát a karcsú alakra, azonban megfelelő diéta, és rendszeres testmozgás mellett segíthet abban, hogy hamarabb érjük el az álomsúlyt. Fontos, hogy az ebédet megfelelően integráljuk a napirendünkbe, és odafigyeljünk arra, hogy az étkezés egész délutánra elegendő energiát biztosítson. Ha az ebéd megfelelő időzítésének hasznát szeretnénk venni a fogyókúrában, fontos, hogy a napi energiabevitel körülbelül 40%-át ez az étkezés tegye ki. Részesítsük előnyben az összetett szénhidrátokat az egyszerű cukrokkal szemben, és figyeljünk arra, hogy az ebéd megfelelő mennyiségű fehérjét tartalmazzon: a hosszan tartó jóllakottság így garantált.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A csokoládé nem kövérít

Rendszeres, de mértéktartó fogyasztással a csokoládé – magas kalóriatartalma ellenére – még jót is tesz …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük