Kezdőlap » Baba-mama » A Kismama

A Kismama

Ez a téma kimeríthetetlen téma forrás! Rengeteg minden változik évente, havonta, mindig egy- egy új várandósággal! 100 vagy akár több száz évvel ezelőtt nem voltak különböző vizsgálatok, ahová a Kismamának hetente, kéthetente járnia kellett. Esetleg védőnőhöz. (Mégis megszülettek a gyermekek!)
Most van minden, az első ultrahangtól vérvételen át minden, ám elmarad a Kismama lelkiállapotának a vizsgálata. Vajon egy Nő mit él át ilyenkor? Amikor felkészül arra, hogy anya szeretne lenni. Vagy, fény derül a várandóságra, mi történik vele, feltehetően legjobb esetben a 9 hónap alatt? ilyenkor mit él át, erre nem gondolnak az emberek.

A világ legtermészetesebb dolga, hogy a Nő várandós lesz, megszüli a gyermekét és felneveli, míg adott esetben a férj, az apa dolgozik. Senki nem gondol arra, hogy mit érezhet a leendő Anyuka! Csak szépen csendben felkészül. Van, aki bújja a szakkönyveket, hogy hogyan nevelje majd a babáját, mit kell vele csinálnia nap, mint nap. Kialakítania magában egy rendszert, amit persze a bébi érkezése azonnal felborít, mert semmi nem úgy történik, ahogy a könyvekben megírták. És jön a hirtelen felismerés, hogy itt van Ő, egy család lett férj, feleség és gyermek. És próbál az ember mindent úgy csinálni, hogy tökéletes anya, mellette gyönyörű Nő és szexi feleség maradjon. És le a kalappal azok a férfiak, férjek előtt, akik nem hagyják magukra a várandóság pillanatától kezdve a Kismamát! Ez játssza a legnagyobb szerepet abban, hogy a Kismama tökéletes nyugalomban érezze magát és boldognak a szülés percéig.

Nagyon fontos, hogy a férj, a férfi igenis kivegye a részét ezekben az időkben is, amikor még csak várják a közös csemetét!
Boldog babázást mindenkinek!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért van különbség a terhesség kora és a magzat kora között?

Sok kismamát zavar össze, hogy az orvos egyszer a terhesség hetéről beszél, máskor a magzat …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük