Kezdőlap » Fitnesz » A jó hangulatú edzés karcsúsít

A jó hangulatú edzés karcsúsít

Egy nemrég nyilvánosságra hozott tanulmány megmutatta: a jó hangulatú mozgás, sporttevékenység a kulcs a fogyókúra sikeréhez. Ha az az edzést megterhelő kötelességként fogjuk fel, az gátolhatja a pluszkilók leadását.

“Először a munka – az edzés -, aztán a (kulináris) szórakozás!” – A kutatók szerint ez a hozzáállás gátolhatja a fogyást, illetve az edzés eredményességét. A tanulmány során a résztvevők motivációját a sportra, illetve evési szokásaikat vizsgálták. Az eredmény: aki jól érzi magát az edzésen, jó hangulatban sportol, nagyobb eséllyel választja az egészségesebb, illetve alacsonyabb kalóriatartalmú élelmiszereket, mint az, aki kötelességnek, szükséges rossznak tartja a sportot, és minél hamarabb túl szeretne rajta esni. A jelenség oka, hogy ha nem találjuk szórakoztatónak az edzést, megterhelőbbnek tartjuk, és utána hajlamosak vagyunk kalóriadúsabb ételekkel kompenzálni – állítják a kutatók.

Akinek a hosszú távú életmódváltás a célja, tehát a sport és az egészséges táplálkozás nemcsak átmeneti eszköz a túlsúly leadására, fontos, hogy figyeljen a megfelelő motivációra. A súlycsökkentés csak átmeneti motivációt jelenthet, hosszú távon más ösztönző célt kell keresnünk. Az élvezhető, egészségünkre is jótékony hatást kifejtő sporttevékenység önmagában is kikapcsolódást jelent. A számunkra megfelelő sportág kiválasztása mellett a környezeti feltételek is fontos szerepet játszanak. A zenehallgatás, illetve a csoportos edzés, az edzőtársak jelenléte megfelelő körülményeket biztosítanak ahhoz, hogy a tréningre kötelesség helyett szórakozásként, szabadidős tevékenységként tekintsünk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szabadtéri sport télen is: a fülek védelme a hidegebb hónapokban

Az őszi, és téli hónapok hidegebb időjárásában a fülek védelme külön odafigyelést igényel. A füleink …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük