Kezdőlap » Iskolakezdés » A jó általános iskola

A jó általános iskola

Minden szülő másképp áll a hozzá az általános iskola választáshoz. Az óvoda utolsó évében már az óvónéni is segítséget nyújthat abban, vajon mi a legmegfelelőbb gyermekünk számára. Nagyon sokan választják a helyi, legközelebb lévő intézményt a távolság miatt.

Ezzel semmi gond nincs, fontos szempont hogy egy kisgyermek napjai ne főleg az utazással teljenek és minél több időt tudjon szabad játékra fordítani. Ezen kívül ez a legjobban költségkímélő módszer is. Akinek speciálisabb intézményre van szüksége és meg tudja napi szinten oldani az utaztatást, annak máris tágabbak a lehetőségei. Az egyik gyermek szívesen jár egy nagyobb létszámú osztályba, míg vannak olyan csemeték, akiknek a kisebb közösségű tanórák az előnyösebbek. Fontos megkérdezni az egyéb fakultatív lehetőségekről az iskolát. Sportos, örökmozgó gyereket érdemes ilyenre komolyabb hangsúlyt fektető iskolába íratni, míg az ügyes kezű, alkotóvággyal teli óvodásból valószínű jól fejleszthető kis kézműveseket tudnak képezni.

Akinek van tehát lehetősége, már kisiskolás korban próbáljon erre odafigyelni, mely irányba terelhető a gyermek. Természetesen ez az irány még változhat az évek során, az alsó tagozat fő ismérve az , hogy megtanuljon a kisiskolás tanulni önállóan és az alapokat elsajátítsa. Viszont ha egy jó általános iskolát választunk, számunkra szimpatikus tanítónénivel, az egész családnak gördülékenyebben fog menni a tanévkezdés. Gyermekünk önbizalmát pedig így növelhetjük: olyan sikerélményeket fog kapni, amit talán egy másik intézményben, ugyanilyen képességekkel nem kapott volna meg.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Tanszerek és tankönyvek

Az iskolakezdés minden kisgyermeknek nagy dolog hiszen új táskát, úja tolltartót, vagy esetleg még pár …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük