Kezdőlap » Egészséges életmód » A japánok szerinti élet

A japánok szerinti élet

Ugye ti is szeretnétek hosszú és egészséges életet élni? A japánok el tudják érni, akkor talán nekünk sem olyan lehetetlen.

A japánok hosszú ideig élnek, talán nekik van a leghosszabb élettartamuk. Mert egészséges életmódot folytatnak, keveset lustálkodnak, és folyton mozgásban vannak. Az életmódjukra három fő szempont a jellemző, a munka, a társaság és a kikapcsolódás.

A munkanap náluk is úgy kezdődik, mint általában mindenhol. El kell jutni a munkahelyre. Ezért legtöbben ingázásra szorulnak. Ez általában 20 perc és 2 óra alatti időpont. Gyalogolni is szeretnek, mert ez náluk a napi testmozgásban benne van. Átlagosan egy ember 3-5 km-t is gyalogol naponta. Ezeket a sétákat étkezés után nem sokkal megteszik, mivel jobban segít az emésztési folyamatban.

Mivel az otthonaik is lényegesen kisebbeket a japánoknak, mint nekünk, európai embereknek, ezért több szórakozást választanak. Klubokba járnak, és szabadidős tevékenységeket folytatnak. Ezek fontos szerepet kaptak a kultúrában is.

Gépkocsival is közlekednek, de az luxusnak számít, vagy hobbinak. Parkolni sem egyszerű, mert kevés a parkolóhely. Az autókat inkább kirándulásokra vagy hosszabb utakra használják. A legnépszerűbb kirándulások célpontja például a hegyek, a tavak vagy a nyílt terek.

Bár a japánok élete elég gyors, de azért sokat lehet tőlük így is tanulni. Például a változó étkezési szokásokról, a séta, evés után. No meg a társas érintkezésekről is nem utolsó sorban, amit lehetne, nekünk újra megtanulnunk. És az autó használatról is például, hogy csak a hosszabb utakra használjuk.

Így talán, ha azt tesszük, mit ők tesznek, és úgy eszünk, mint ők, akkor talán nekünk is lenne esélyünk megnövelnünk az életminőségünk és talán hosszabb és boldogabb életet élhetnénk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az avokádó szerepe az egészséges táplálkozásban

Az avokádó az egyik legnagyobb zsírtartalmú gyümölcs: egy közepes méretű avokádó körülbelül 400 kalóriát, és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük