Kezdőlap » Divat és szépség » A helytelen zuhanyzás okozta bőrproblémák: így kerülhetjük el őket

A helytelen zuhanyzás okozta bőrproblémák: így kerülhetjük el őket

A tusolás során megtisztítjuk bőrünket a szennyeződésektől, és az izzadságtól. Azonban, aki túl gyakran, vagy túl sokáig zuhanyzik, rosszat tesz vele a bőrének, mivel eltávolítja a savas védőréteget. Az ekcéma tünetei erősödhetnek, bőrpír, viszketés, vagy pattanások alakulhatnak ki. A tusolás ne legyen hosszabb tíz percnél: egyes szakértők ennél is kevesebbet, három percet javasolnak. Ez elegendő a bőr megtisztításához, és a rövid relaxációhoz.

Fontos, hogy ne használjunk túlzottan forró vizet a tusoláshoz, a hideg, téli napokon sem. A forró zuhany károsítja a bőr vizes-olajos védőrétegét. Az ideális vízhőmérséklet 32-38°C között van. A hideg zuhanyt is kerüljük, válasszuk a nyári hőségben is inkább a langyos vizes tusolást. A hideg-meleg váltózuhany ezzel szemben jótékony hatást fejt ki bőrünkre, és egészségünkre is: azonban fontos, hogy hideg vízzel fejezzük be. A víz váltakozó hőmérséklete serkenti a vérkeringést, javítja a bőr vérellátását, ezáltal feszesítő hatást fejt ki.

Használjunk a bőrtípusunknak megfelelő tusfürdőt, szappant. A legtöbb tusfürdő pH-értéke 5,5 körüli, ami ideális a bőr számára. Száraz bőrre a krémtusfürdők megfelelőbbek, mivel kímélő hatásúak, és ápolják a bőrt. A fürdőolajok is kitűnő választást jelentenek száraz bőrre. A sampont ne használjuk a bőr tisztításához: erősebb a zsírtalanító hatása, mint a tusfürdőké.

A tusolás után óvatosan, kímélő mozdulatokkal töröljük át bőrünket. Az erős dörzsölés károsíthatja a bőrt, idő előtti ráncképződéshez vezethet. A hajat is ajánlott kímélni a szárításnál, különben töredezni, hullani kezdhet. A gyakori hajszárítás is károsíthatja, kiszáríthatja a hajunkat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Tippek az otthoni hajfestéshez

A fodrász helyett sokan választják az otthoni hajfestést. Néhány dologra érdemes odafigyelni, hogy megfelelő eredményt …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük