A haj

” Ha van valami a világon ami nem tartós, az a tartó hullám” ( Kunze)
A haj mindig is a nők természetes dísze volt és az is marad. Ha szép a hajunk, máris betöltötte a feladatát, ápoltságot fejez ki már az első ránézésre. Egy ápolt hajú nő mindig jobb benyomást kelt, mint egy zsíros gondozatlan ,lenőtt haj.
Mivel tudjuk, hogy csak egészséges haj szép, vigyáznunk kell rá, és gondoznunk kell, bár sok esetben saját hibánkon kívül tűnik egy haj ápolatlannak.

A nőknek átlagosan százezer hajszála van, egy fiatal férfinak nyolcvanezer. Ezek csak becsült értékek, hiszen nagyon sokat számít a haj vastagsága is. A finom, vékony szőke hajszálból sokkal több van a fejünkön, mint a vastagabb szálú vörösesszőkéből, nem beszélve a barna és fekete hajról.

Ezen kívül még nagyon sok más is meghatározza a hajszálaink számát.
Naponta hozzávetőlegesen 50 – 100 hajszálat veszítünk el, és helyükbe ugyan annyi nő, vagyis kellene, hogy nőjön.
Ha nem nő, annak különböző okai lehetnek, és itt jön az, hogy nem mindig mi tehetünk arról, hogy ápolatlannak tűnik a hajunk. Ennek több oka is lehet: a hormonháztartás, a hajhagymák nem megfelelő tápláltsága, és a korpásodás, ami akadályozza a haj növekedését. valamint a fertőző és más betegségek. Amiről mi tehetünk, hogy nem nő elegendő hajszálunk, az az, hogy elhanyagoljuk hajunk ápolását.
Még nagyanyáink abban a jól kipróbált recept birtokában voltak, hogy naponta száz kefehúzás, de az akkori frizura divat teljesen más volt mint a mostani. A kefével való száz húzás lapossá és merevvé teszi hajunkat, azon kívül a mai dolgozó nőnek hol van ideje ilyesmire.
A mai hölgyek, fürtjeiket sokkal légiesebben és lazábban viselik.
Másképp kell magunkon segíteni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A fránya barnás foltok …

Az idő múlásával sokaknál jelentkezik a barna foltos arcbőr problémája. Egy-egy pattanás – szakszerűtlen -kinyomása …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük