Kezdőlap » Növények » A gyulladás ellensége

A gyulladás ellensége

Körte. Ezt, a rózsafélék családjába tartozónemzetséget kb. 3000 éve ismeri és használja az emberiség. Első, igazolható említése Európa és Ázsia vidékeiről való, de a legtöbbet emlegetett körtefa egy meglepő helyen áll. Az alvilágban! Zeusz fia, Tantalosz ugyanis a mitológia szerint egy körtefa alatt gyónta meg azon bűneit, melyet a halandók ellen követett el.

Ezt a finom gyümölcsöt igen nehéz termeszteni, több törődést igényel, mint a legtöbb növény. Érzékeny a hidegre, fel kell készíteni a fát a téli időjárásra, a kései metszés, műtrágyázás, öntözés következtében a vesszők és a hajtások nem érnek be időben. Csak jó minőségű talajon érdemes telepíteni, ahol a tápanyag és vízellátása biztosított.

Érdekes módon ez a zamatos gyümölcs nem tartalmaz kiemelkedő mennyiségű vitamint, vagy ásványi sót. Az összhatása, a tartalma azonban olyan összetételű, mely nagyon sok fajta betegség gyógyítására alkalmas. A gyomor- és veseproblémákkal küzdőknek hatásos szer lehet, de jó a légutak gyógyítására, az emésztési rendszerre. Az átlagnál magasabb a bór tartalma, ami segíti az izmok és csontok regenerálódását, fejlődését. Segít a vér megtisztításában, csökkenti a reumatikus fájdalmakat. Erős húgyhajtó hatása van.

A körtekúrát friss gyümölccsel végezzük, javasolható magas vérnyomás, vizelethajtás, köszvény, artritis kezelésére.4 napig együnk meg napi 2 kg gyümölcsöt, mást ne fogyasszunk.

A keresztény kultúrkörben a körte, fehér virágaival Szűz Máriát jelképezi.

Láthatjuk, hogy nem csak egy zamatos, ízletes gyümölccsel állunk szemben, hanem egy gyógynövénnyel is. Érdekes, hogy magában egyetlen vitamin, ásványi anyag sincs jelen a növényben, de a természet gondoskodott a tökéletes harmóniáról.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Majoránna- nem csak fűszer

Majoránnára elsősorban, mint fűszerre gondolunk pedig gyógynövényként is bizonyított. Jelentős a hatása gyomorpanaszok, a menstruációs …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük