Kezdőlap » Fogyókúra » A fogyókúra két fő alapelve

A fogyókúra két fő alapelve

Sokan tűzik ki célnak, hogy leadjanak néhány kilót: ahhoz, hogy ezt elérjék, több módszer is alkalmazható. A két legfontosabb alapelv mindig a táplálkozási szokások megváltoztatása, illetve a testmozgás gyakoriságának, időtartamának növelése. Tartós fogyást csak akkor érhetünk el, ha a kettő kombinációját alkalmazzuk. Nagyobb a hibalehetőség a táplálkozás területén, a megfelelő étrend összeállításában: figyelnünk kell arra, hogy hosszú távon is tartható étkezési tervet állítsunk össze. A szigorúbb, nagyobb mértékű kalóriacsökkentést előíró diétákat a fogyókúrázók általában nagy lelkesedéssel kezdik el, de néhány napnál tovább nehezen tudják tartani: visszatérnek eredeti étkezési szokásaikhoz, és a jo-jo effektus következtében a leadott kilókat is visszaszedik.

Sokan esnek abba a hibába, hogy az étrend összeállításánál elsősorban a kalóriatartalomra figyelnek. Fontos azonban a tápanyagok aránya is: az alacsony szénhidrát-, és magas fehérjetartalmú diétákkal hamarabb fogunk zsírból, tartósan fogyni. A megfelelő mennyiségű zöldség-, és gyümölcsfogyasztás a fogyókúra során is fontos szerepet játszik: nemcsak egészségünk megőrzésében, hanem a fogyásban is segítségünkre lehetnek egyes gyümölcs-, és zöldségfajták.

Valamivel egyszerűbb a dolgunk a mozgással kapcsolatban: a rendszeres sport – bármelyik sportágat is választjuk – kalóriát éget, ezzel hozzájárul a fogyókúra sikeréhez. A sporttevékenységet akár a mindennapjainkba is beépíthetjük: ha például kerékpárral, vagy gyalog járunk a munkába, máris sokat tettünk egészségünkért, és a súlyfelesleg leadásáért.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Egy napos diéta: szabaduljunk meg a plusz kilóktól könnyedén, lemondások nélkül

A hetekig tartó, lemondásokkal járó diéták sokak számára megterhelőek, ezért inkább meg sem próbálják leadni …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük