Kezdőlap » Fogyókúra » A fogyás a vérkeringést is javítja?

A fogyás a vérkeringést is javítja?

Egy kutatás eredményei szerint a testsúlycsökkentés hatására a szív-, és érrendszeri megbetegedések rizikója alacsonyabb lesz – még akkor is, ha a kilók később visszajönnek.
A megemelkedett koleszterinszint és vérnyomás a túlsúly következményei, melyek az érrendszer károsodásához vezethetnek, ezáltal növelik a szívinfarktus és szélütés rizikóját.
Egy brit hosszú távú tanulmány – több, mint 60 éven keresztül tartott – azt vizsgálta, milyen mértékben befolyásolja a testsúly az érrendszer egészségét. Amennyiben a résztvevőknek sikerült csökkenteniük a testtömeg-indexüket, illetve egy alacsonyabb BMI-csoportba kerülni, a vizsgált értékek jelentős javulást mutattak.
A BMI csoportjai: 18,5- 25: normál testsúly, 25-29,9: túlsúly, 30-as érték felett elhízásról beszélünk.
Ha az érintettek később visszaszedték a leadott kilókat, a javulás akkor is tartósnak bizonyult, a súlynövekedés ellenére.
A kutatók ezenkívül a szív-, és érrendszeri betegségek, és a diabétesz kialakulásának rizikója, és a súlyos elhízás között egyértelmű összefüggést mutattak ki.
Aki hosszú távon fogyni szeretne, érdemes egyeztetnie az orvosával, vagy egy táplálkozási tanácsadóval. Azok a kettes típusú cukorbetegek, akik túlsúllyal küszködnek, jelentős javulásra számíthatnak, ha megszabadulnak a felesleges kilóktól. A tartós életmódváltás, kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozás, és a rendszeres mozgás következtében a vércukorszint csökken. Akinek sikerül egy egészséges határon belül tartania a testsúlyát, mindenképpen profitál belőle: nemcsak az érrendszerét védi, hanem az egészségét is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen fogyókúrás tévhiteket ismerünk?

A diéta önmagában az egészséges élet része, kis mértékű alkalmazása megtisztítja a szervezetet, aktívabbá, energetikusabbá …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük