Kezdőlap » Látnivalók » A Fehér-sivatag szépsége

A Fehér-sivatag szépsége

A Szahara észak-keleti részén található egy furcsa sivatagi rész, amely híres látványosság, méghozzá a Fehér-sivatag magyarul. A tájat idegen formák borítják, melyek ragyogó fehérek. A naplementében csillognak.

A különböző formák folyamatosan változtak az idők folyamán, mivel a sivatagi kemény szél folyamatosan alakította és most is alakítja azokat kedve szerint. Van monolit, gomba, fagylalt kúp, sátor és tücsök alakú, hogy csak néhányat említsünk.

A távoli múltban a Fehér-sivatag a tengerfenekén pihent, és üledékes kőzet alkotta, Majd kiszáradt az óceán. A történelem előtti időkben állatok barangoltak rajta, zsiráfok, elefántok, és sok más állat, mivel akkoriban buja zölddel volt tele a terület. Majd a táj fokozatosan alakult át a mai formájává, és ezért keményebb szikla alakzatok keletkeztek. Bár vannak egyes sziklák, melyeken látszik a fodros víz finom nyoma.

A Fehér-sivatagban van egy kijelölt útvonal, melyet lehet követni a turistáknak. Ha nem követik, beleveszhetnek a nagy sivatagba, és könnyen eltévedhetnek. Ajánlatos egy éjszakai szafarit választani, mert akkor tanúja lesz az ember egy csodának, a naplementének és a hajnalnak, ami csodálatos és felejthetetlen élmény lehet.

Ahogy lemegy a nap, a táj lágy rózsaszínűvé válik. Majd legmélyebb tüzes narancs lesz, a szikla alakzatok elhalványulnak. És csend lesz mindenhol. Egy kis tűz köré ül ilyenkor az ember, és élvezi a kint töltött időt, a táj szépségét. És szinte úgy érzi, semmi sem lehet jobb ennél az érzésnél.

Ha feljön a Hold, a szikla alakzatok izzani kezdenek, és hátborzongató fehérekké válnak, mint a szellemek a sötétben. Az ég tele van fényes csillagokkal, épp ezért nincs szükség mesterséges fényre. A csend óriási, és olyan érzése támadhat az embernek, mintha a Mars felszínén járna.

Hálózsákban alszanak a turisták kint a puha homokban, és ez olyan látványt nyújthat, mintha egy sor múmia nézné a ragyogó csillagokat.

A hajnali időszak a sivatagban mindig a leghidegebb. Majd felkel ismét a nap, és a sivatagi sziklák új, ragyogó fényben tündökölni kezdenek az új nap hajnalán.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Visegrádi Fellegvár

A fellegvárat menedékvárként emelték, ami Mátyás korában élte virágkorát, ezt követően a törököknek esett áldozatául. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük