Kezdőlap » Baba-mama » A baba nyolcadik hónapja

A baba nyolcadik hónapja

A nyolcadik hónapban a gyerek olyanná válik majd, mint egy örökmozgó, ha akarod se fogod tudni leállítani. Most hogy már tud mászni és ülni, tudja használni kezet, és képes lábra állni nincs előtte akadály. Kivétel, hogy járni még nem tud, csak ha a te kezeidbe kapaszkodik. Ezért nagyobb igényt formál figyelmedre és idődre, mint az előző hónapokban. Már nem akar a játszószőnyegen ülve játszani, ő menni akar. Menni világot látni.
Emellett megjelennek az első viták, hisz elérkezett az a pont, amikor ki tudja már fejezni akaratát, és te minél jobban nem akarsz valamit, ő annál jobban szeretné majd. Meg kell tanulnod, hogy gyereked innentől kezdve egy önálló akarattal rendelkező kis lény, aki a nap minden percében a saját akaratát akarja majd érvényesíteni.

Kezdi leutánozni szavaidat és kiejti az első olyan szavakat, hangutánzókat, amelyeket gyakran mondogatsz neki. A „baba”, „ana”, „apa” szavaktól pedig majd az egész család el fog olvadni. A „mem” szócskát viszont már most utálni fogod. Ez a nemnek felel majd meg az ő kis nyelvezetében és mindenre ez lesz a válasz, amit ő nem akar. Az evésre, az alvásra, az öltözködésre. Szép lassan egyre tudatosabban fogja majd alkalmazni.
A megszokott napirend újra felborul. Evései és alvásai már nem lesznek rendszerszerűek, inkább mozgási igénye és fáradtsága fogja meghatározni azt, hogy mit kíván éppen. Lehet nyűgösebb és étvágytalanabb napja, de lehet olyan is, hogy az egész napi mozgás következtében sűrűbben és többet szeretne enni. Egy anya élete az első évben örökös alkalmazkodás. ha pedig azt gondolnád, hogy ennél rosszabb nem lehet, kitartás, mert lesz ez még rosszabb is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Heten mint a gonoszok – a baba hetedik hónapja

A hetedik hónap nem olyan eseménydús, mint az előzőek. Sok újat most nem fog mutatni, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük