Kezdőlap » Egészséges életmód » 50 felett gyaloglás

50 felett gyaloglás

Az egészség megőrzés nagyon fontos minden ember számára. Fontos, mert így elkerülhetjük a túlzott gyógyszer szedést, ami nagyon egészségtelen dolog ezt ma már mindenki tudja. Enni viszont mindenki nagyon szeret, ami elhízással jár, ebből következik az izületek, a csontrendszer túlterhelése. Ha orvoshoz fordulunk panaszunkkal, a panaszra általában gyógyszerrel felel az orvostudomány. Ez viszont nem egészséges. Mit lehet tenni? Egyértelműen zsírt kell égetnünk valahogy. Erre javasolják a futást. A futás jó dolog és egészséges dolog, de csak fiatalabb korban. Ötven felettieknek a javallat a gyaloglás. Futáskor könnyen eleshetünk, eséskor a csontjaink már könnyebben törnek. Az idős korban a szalagok is könnyebben szakadnak, hisz addigra elhasználódtak.

A gyaloglás nem összetévesztendő a sétálással. Sétálni is lehet, akkor is történik zsírégetés, de csak nagyon kis mértékben. A gyaloglás alatt azt a sétálást kell érteni, amikor olyan sebességgel történik a séta, hogy a pulzus szám megemelkedjék. Hogy milyen pulzus számmal kell gyalogolni, körülbelül 130-150 -es pulzus elég lehet a célunk eléréséhez. Ez viszont mindenkinél más gyalogló sebességgel érhető el. Nem mindegy a technika sem. Megfelelően képzett szakember irányítása mellett el lehet sajátítani mindenkinek a számára ideális mozgást. Nem kell megijedni azoknak sem, akik soha életükben nem sportoltak. Fokozatosan lehet eljutni az ideális tempóhoz. Javaslat: kezdetben csak heti két nap 30-40 perc gyaloglás, a megfelelő technika elsajátatása lehet a cél. Pár hónap múlva lehet növelni az időt, például 60 percre, majd a heti gyaloglásunkat 3-4 naponta is végezhetjül. Kinek mennyi szabadideje van.

Ha kimondottan fogyási célunk van a mozgással, ahhoz kitartás és türelem kell. Megfelelő étkezés mellett, ami első sorban a szénhidrátok kerülését jelenti, már pár hónap múlva jelentkezik a súlycsökkenés.
Lényeges dolog, hogy nem szabad feladni. Rendszeresen kell végezni ezt a mozgást. Vitaminok szedése viszont javasolt a sportolás során. Calcium, magnézium a legfontosabb 50 felett.
A fogyás mellett a gyaloglás jó hatással van az izmok, valamint a vérerek karbantartására is!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Táplálkozási piramis: ilyen arányban szerepelnek a különböző tápanyagok az egészséges étrendben

Ha az egészséges, kiegyensúlyozott étkezésről van szó, legtöbbször a táplálkozási piramis fogalma is felmerül. Azonban …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük