Kezdőlap » Egészséges életmód » Mit csináljunk a vízhólyaggal?

Mit csináljunk a vízhólyaggal?

Sokan tapasztalhatjuk főleg nyáron, mikor zokni nélkül vesszük fel a cipőnket, papucsunkat, szandálunkat, hogy bizony kijön a vízhólyag a talpunkon, sarkunkon. De mi is a helyes módja az eltüntetésének, hogy elkerüljük a fertőzést. Hogy ha megoldható ne lyukasszuk ki a hólyagot, de tisztán kell tartani, ezt szappanos vízzel tudjuk a legkönnyebben elérni. Kenhetjük bőrlágyító krémmel és ragasszuk le seb tapasszal vagy kössük be kötszerrel.Arra azért ügyeljünk, hogy levegőztessük is két tisztítás között és este lefekvéskor. Ha olyan helyen lenne a vízhólyag, hogy feltétlenül ki kell szúrjuk, nagy óvatosság tegyük. Még hozzá : vegyünk magunkhoz egy steril tűt, ezt úgy tudjuk ...
víz6.jpg

Sokan tapasztalhatjuk főleg nyáron, mikor zokni nélkül vesszük fel a cipőnket, papucsunkat, szandálunkat, hogy bizony kijön a vízhólyag a talpunkon, sarkunkon. De mi is a helyes módja az eltüntetésének, hogy elkerüljük a fertőzést. Hogy ha megoldható ne lyukasszuk ki a hólyagot, de tisztán kell tartani, ezt szappanos vízzel tudjuk a legkönnyebben elérni. Kenhetjük bőrlágyító krémmel és ragasszuk le seb tapasszal vagy kössük be kötszerrel.

Arra azért ügyeljünk, hogy levegőztessük is két tisztítás között és este lefekvéskor. Ha olyan helyen lenne a vízhólyag, hogy feltétlenül ki kell szúrjuk, nagy óvatosság tegyük. Még hozzá : vegyünk magunkhoz egy steril tűt, ezt úgy tudjuk megoldani, hogy a tűzbe tartsuk a tűt amíg fel nem forrósodik, vörös nem lesz a tű vége. Valami fogó eszközt használjunk hozzá, nehogy megégessük ezzel a kezünket. A hólyagot is fertőtlenítsük le kézfertőtlenítővel.

Ha a tű kihűlt, nagy óvatossággal szúrjuk ki, ügyelve a hólyag alatti bőrre. Gyógyszertárakban lehet kapni ” hólyagtapaszt”, ezt tegyük rá utána. Előfordulhat az is, hogy magától fakad ki, a súrlódás miatt. Ebben az esetben is a fent írtak szerint kell cselekedni, fertőtlenítés szappanos vízzel és bekötés. Ha nem szeretnénk vízhólyagot magunknak, meg is előzhetjük egy kis odafigyeléssel megkímélve magunkat a kellemetlenségektől. Ha például cipőt veszünk, figyeljünk oda, hogy kényelmes legyen. Nem biztos, hogy a legolcsóbb a legjobb választás. Lábunkra tökéletesen passzoljon a cipő.

Érdemes megelőzni a láb izzadását is, külön az erre a célra használatos hintőporral, lábspray – el. Figyeljünk a zoknink anyagára, hogy jó legyen a nedvszívó képessége. Ha tudjuk magunkról, hogy könnyen kijön a hólyag bizonyos területen, tökéletesen alkalmazható rá a petróleumzselé. Mint minden betegség, ez is megelőzhető egy kis odafigyeléssel, a testünk küldi a jeleket, csak meg kell értenünk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

máz3.jpg

Miért együnk sok mézet?

Apró méhek millió dolgoznak azért egész nyáron, hogy nekünk télen is legyen egy olyan csodaszerünk, ...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.