Kezdőlap » Látnivalók » Milyen látnivalók vannak Budapesten?

Milyen látnivalók vannak Budapesten?

Budapest Magyarország fővárosa. Népessége 1,7 millió főt tesz ki. A Budapesti régióhoz 81 település tartozik, összesen 3,1 milliós létszámmal. Világviszonylatban a 37. helyen áll a világ 100 leglátogatottabb városa közül. Itt található közép- és kelet-Európa bevásárlóközpontjaiból a legtöbb.Fedezze fel a város látnivalóit: Az UNESCO Világörökség Bizottsága felvette a világörökségek listájára a legszebb, legromantikusabb városrészt, a Budai Várnegyedet és a Főváros Duna-parti látképét. Az ősi városrészben található a legtöbb műemlék együttes, melyek csodálatos középkori emlékeinek szépségét sem ostrom, világháború, sem tűzvész nem tudta megkoptatni. A budai és pesti Duna-part/melyet a Szabadság és a Margit híd fog közre/, a Lánchíd által határolt Gellért ...
budapest2.jpg

Budapest Magyarország fővárosa. Népessége 1,7 millió főt tesz ki. A Budapesti régióhoz 81 település tartozik, összesen 3,1 milliós létszámmal. Világviszonylatban a 37. helyen áll a világ 100 leglátogatottabb városa közül. Itt található közép- és kelet-Európa bevásárlóközpontjaiból a legtöbb.

Fedezze fel a város látnivalóit:
Az UNESCO Világörökség Bizottsága felvette a világörökségek listájára a legszebb, legromantikusabb városrészt, a Budai Várnegyedet és a Főváros Duna-parti látképét. Az ősi városrészben található a legtöbb műemlék együttes, melyek csodálatos középkori emlékeinek szépségét sem ostrom, világháború, sem tűzvész nem tudta megkoptatni. A budai és pesti Duna-part/melyet a Szabadság és a Margit híd fog közre/, a Lánchíd által határolt Gellért fürdő, valamint a lélegzetelállítóan gyönyörű Gellért hegy a Citadellával és a Szabadság-szoborral. A Vár épületei és a vízi város török kori fürdői, templomai a teljesség igénye nélkül mind-mind a Világörökség részeit képezik. Rengetegen fordulnak meg a Szentháromság-téren, ahol a Mátyás templom áll. Kitűnő akusztikája miatt a koncertek kedvelt színhelye. Az egyik leggyakrabban fotózott műemlék a Halászbástya/főként este kivilágított állapotban/.
Hosszan lehetne sorolni Budapest páratlan szépségű gyönyörködni-valóit. Közülük is érdemes megtekinteni a hegy gyomrában lévő Budavári labirintust, a Városházát, a Hilton szálló épületét, valamint a Duna másik partján álló Országházat és a Szent István-bazilikát.
Az egyik legnépszerűbb hely a Margit-sziget, ahol kulturális, sport- és szabadidős tevékenységeknek egyaránt hódolhat a látogató.
A Főváros hatalmas zöldterülete a Város-liget. Itt található a Műjégpálya, a Széchenyi fürdő, és a Petőfi csarnok, melyben többek közt rockkoncerteket is tartanak.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

20111017allatvila2.jpg

Milyen madarak vonulnak ősszel?

Már kisiskolásként megtanuljuk, hogy bizonyos madarak nyár végével, az ősz beköszöntével elvonulnak, vagyis máshol töltik ...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.