szombat , 28 március 2015
otthon
Kezdőlap » Ünnepek » Mi is a karácsony?

Mi is a karácsony?

A karácsony minden év decemberének három legszebb napja Magyarországon. Mint közismert december 24-től egészen december 26-ig ünnepeljük. Ilyenkor a szerető családok összegyűlnek és mindenféle ajándékkal kedveskednek egymásnak. Bibliai értelemben véve a december 24. a Jézus Krisztus megszületésének dátuma. A karácsonynak vannak hagyományai is mint kinézetben mint ételek szempontjából. Ilyenek például a karácsonyfa állítás amit szép díszekkel szoktak ékesíteni, a különböző színes vagy kevésbé színes égők például a karácsonyfán vagy a tető alatt vagy ki hová szereti tenni különböző, a karácsonyhoz kötődő díszeit. Ételek szempontjából hagyománynak számít a sült hal a pulykasült a székely káposzta és még sorolhatnánk. Az angyalka és a ...
karacsonyi_koszonto2.jpg

A karácsony minden év decemberének három legszebb napja Magyarországon. Mint közismert december 24-től egészen december 26-ig ünnepeljük. Ilyenkor a szerető családok összegyűlnek és mindenféle ajándékkal kedveskednek egymásnak. Bibliai értelemben véve a december 24. a Jézus Krisztus megszületésének dátuma.
A karácsonynak vannak hagyományai is mint kinézetben mint ételek szempontjából. Ilyenek például a karácsonyfa állítás amit szép díszekkel szoktak ékesíteni, a különböző színes vagy kevésbé színes égők például a karácsonyfán vagy a tető alatt vagy ki hová szereti tenni különböző, a karácsonyhoz kötődő díszeit. Ételek szempontjából hagyománynak számít a sült hal a pulykasült a székely káposzta és még sorolhatnánk. Az angyalka és a gömb alakú díszek is fontos motívumai eme ünnepnek. És persze a karácsonyfa tetején lévő csillag is. Az ünnepet megelőzően négy héttel veszi kezdetét az Advent. Ez is fontos része a karácsonynak. Ilyenkor általában egy koszorút szoktunk készíteni négy gyertyával. Ebből a négy gyertyából minden hét vasárnapján egyet meggyújtunk így szemléltetve a karácsony, és a kis Jézus születésének közeledtét.
A kisebb és/vagy nagyobb gyerekek még adventi naptárt is szoktak kapni melyben a hónap minden napján egy kis darab csokoládé örvendezteti meg őket. De ami már-már hozzá tartozik az ünnephez a Dennis a komisz karácsonya című film. És végül de nem utolsó sorban ami az egész ünnep legfontosabb mondanivalója, hogy a karácsony a szeretet ünnepe. Hát erről is szól ez az év legszebb ünnepe. Ezúton kívánok előre is minden embernek Kellemes Ünnepeket.

Ezeket a cikkeket is ajánljuk:

További cikkeink...

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

  • mi a karácsony?

Írta: Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>