Kezdőlap » Divat és szépség » Zsírleszívás a narancsbőr ellen: segít a sebészeti beavatkozás?

Zsírleszívás a narancsbőr ellen: segít a sebészeti beavatkozás?

A cellulitisz eltüntetésében az orvostudományt is segítségül hívhatjuk: sok nő dönt a zsírleszívás mellett. Reményeik szerint a sebészeti beavatkozás tartósan, erőfeszítések nélkül megszünteti a kellemetlen esztétikai problémát. Az eljárás rizikóit azonban a legtöbbször alábecsülik. Megtörténhet például, hogy a zsírleszívás nem jár pozitív eredménnyel, hanem a narancsbőr tovább erősödik. Súlyosabb következményekkel is járhat a kezelés: az esztétikai célból végzett sebészeti beavatkozások között a zsírleszívás a legkockázatosabb – már haláleset is történt miatta.

A kezelés előtt tehát elengedhetetlen, hogy tisztában legyünk a műtéti kockázattal. A lehetséges komplikációk közé tartozik az erős fájdalom, a fertőzések, és a trombózis. Minél nagyobb mennyiségű zsírt szeretnénk eltüntetni, annál nagyobb a kockázat. Fontos, hogy megfelelő orvost válasszunk, aki felvilágosítást ad a beavatkozás rizikóival kapcsolatban, és lebeszél a drasztikusabb elképzeléseinkről.

A zsírleszívás költségei orvostól függően változóak. Az eltávolítandó zsír mennyisége, és az érintett bőrfelület helye is befolyásolja, mennyibe kerül a beavatkozás.

A zsír leszívása nem garantálja, hogy a narancsbőr eltűnik a bőrfelszínről. Sőt, ha a felszínhez közelebb lévő zsírsejteket roncsolják szét a műtét során, a mélyebben fekvő zsírsejtek a felszínre türemkedhetnek – így a narancsbőr feltűnőbbé válik, mint az operáció előtt.

Ha a zsírleszívás mellett döntünk, a megfelelő regenerációra kiemelt figyelmet kell fordítanunk. A gyógyulási folyamattól függ, hogy a kötőszövet, és a bőr megfelelően összenő-e: sikeres műtét, és gyógyulás esetén a problémás zónában kevesebb zsírsejt marad, és a regenerálódott bőr megakadályozza, hogy az alsóbb rétegekben lévő zsírpárnák láthatóvá váljanak.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Tippek az otthoni hajfestéshez

A fodrász helyett sokan választják az otthoni hajfestést. Néhány dologra érdemes odafigyelni, hogy megfelelő eredményt …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük